Lectură de 3 minute

26 Nov 2020 - Știri și Noutăți

Kaufland dezvoltă primul program agricol pentru carne de porc românească în magazine

Andra Imbrea

Abonează-te pe  

Kaufland devine primul lanț de magazine în care 100% din carnea de porc de la Raftul Românesc provine de la porci născuți, și nu doar crescuți în România. După 3 ani de la demararea colaborării cu producători locali, retailerul extinde programul de stimulare a producției interne de carne de porc. 

Programul ,,Porc născut și crescut în România” este o premieră în retail, Kaufland fiind singurul lanț în care carnea de porc are origine 100% românească, de la porci născuți în România. Carnea de porc ce provine din program se găsește în magazine în cadrul Raftului Românesc, semnalizat corespunzător la vitrinele cu servire asistată.

În prezent, în toate magazinele Kaufland este livrată săptămânal carne proaspătă de porc ce provine de la peste 5000 de porci născuți și crescuți în România.

Prima etapă a programului agricol pentru carnea de porc a Kaufland a fost lansată în 2017. Demersul, început acum 3 ani, vine ca răspuns la faptul că 60% din carnea de porc din România provenea din import. Creșterea producției interne aduce beneficii economiei și agriculturii românești, ce nu va mai depinde de importuri, aspect cu atât mai important în această perioadă.

Ce prevede programul agricol pentru carnea de porc

Noul program agricol lansat de Kaufland sprijină fermele de porci să adere la standarde superioare de bunăstare a animalelor. Acesta introduce în ferme un model de dezvoltare a agriculturii și bunăstării animalelor în lanțul de aprovizionare cu carne de porc, pe 4 paliere.

Programul cuprinde momentan 7 ferme de porci din țară, grupate în Cooperativa Agricolă Siliștea Producție Suine, ce furnizează carne proaspătă de porc în magazinele Kaufland România, în volum de peste 2000 de porci pe săptămână. Obiectivul Kaufland este ca în următorii ani, toată carnea de porc din rețea să provină din astfel de ferme ce vor livra porci născuți și crescuți în România.

Programul agricol pentru carnea de porc introduce un sistem de controlare a calității, prin auditul fermelor și standardelor de bunăstare a animalelor, prin hrănirea porcilor cu cereale 100% autohton, care conțin soia românească, nemodificată genetic, auditul hranei, precum și printr-un sistem de monitorizare a sănătății porcilor, prin care acestora le sunt administrate mai puține medicamente. De asemenea, fermele oferă spații mai mar, spațiile de creștere având minim 0.715 mp/porc, mai mult decât cerințele legale, și se află la o distanță de maxim 300 de km de la fermă la abator. Nu în ultimul rând, spațiile de creștere au fost dotate cu jucării naturale, din lemn, care ajută porcii să fie mai relaxați și, în consecință, mai sănătoși.

Kaufland se numără printre cele mai mari companii de retail din Europa, cu 1.300 de magazine în 8 țări, 132.000 de angajați și o rețea de 135 de magazine în România.

Citeste si:
Kaufland lansează E-Mobility, un serviciu dedicat încărcării mașinilor electrice. Cum funcționează acesta
Kaufland lansează E-Mobility, un serviciu dedicat încărcării mașinilor electrice. Cum funcționează acesta

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Kaufland dezvoltă primul program agricol pentru carne de porc românească în magazine