Lectură de 2 minute

20 Nov 2020 - Știri și Noutăți

Kaufland, desemnată cea mai sustenabilă companie din România

Andra Imbrea

Abonează-te pe  

Kaufland România a fost desemnată Cea mai sustenabilă companie din România, datorită investițiilor majore în acest sens pe care le-a făcut în ultimii ani - în urma publicării rezultatelor singurului și celui mai complex studiu care analizează nivelul de implicare a companiilor în sustenabilitate și din punct de vedere al impactului economic, de mediu și social.

Organizat anual, ranking-ul Romania CSR Index reprezintă o analiză independentă complexă cu 10 categorii și 64 de indicatori, care evaluează companiile din România după o serie de parametri internaționali, în funcţie de nivelul de implicare al acestora în domeniul sustenabilității și responsabilității sociale.

Astfel, pentru al treilea an la rând, Kaufland România a obținut primul loc în topul celor mai sustenabile companii din țară, cu 98 de puncte din 100, conform analizei realizate de agenția de consultanță The Azores. Kaufland România a fost recompensată cu distincția Gold Level.

Categoriile care au fost evaluate în acordarea distincției sunt: guvernanța corporativă, diversitatea, impactul economic, mediul înconjurător, drepturile omului și politica anti-corupție, angajați, marketing, investiții în comunitate și lanțul de aprovizionare.

Astfel, printre rezultatele atinse de Kaufland România și publicate în cel mai recent Raport de sustenabilitate, valabil pentru ultimii doi ani, se numără:

  • Peste 70 milioane de lei au fost investiți de Kaufland România în comunitate;
  • 266 de proiecte comunitare au fost susținute, ce au venit în sprijinul a peste 3,4 milioane de beneficiari;
  • Kaufland România a derulat 3 programe de finanțare pentru organizațiile non-guvernamentale;
  • Produsele marcă proprie sunt certificate cu cele mai înalte standarde internaționale ecologice sau de comerț echitabil în raport de peste 10% - precum FSC (gestionarea sustenabilă a pădurilor), Organic, Fairtrade, GOTS, UTZ (agricultură sustenabilă), MSC – Marine Stewardship Council (pescuit sustenabil)
  • Kaufland investește în echipele sale: compania a primit titlul de Top Employer pentru al cincilea an consecutiv
  • Numărul de angajați este în creștere: de la 13.754 de angajați în 2018, la 14.173 de angajați în 2019
  • Egalitate de gen: de la 25% de femei în poziții de management în 2018, la 39% în 2019
  • Și egalitatea de șanse: 247 de angajați cu dizabilități
  • Kaufland România a reușit să diminueze cu ~6% intensitatea energetică 2019 vs 2018
  • Și a înregistrat o scădere de ~5% a intensității emisiilor 2019 vs 2018

Kaufland se numără printre cele mai mari companii de retail din Europa, cu peste 1300 magazine în 8 țări și o rețea de 135 de magazine în România.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Kaufland, desemnată cea mai sustenabilă companie din România