Lectură de 3 minute

23 Dec 2022 - Știri și Noutăți

Kaufland deschide al cincilea magazin din Republica Moldova și vine și cu produse McDonald’s

Cristina Marin

Abonează-te pe  

Kaufland continuă extinderea rețelei naționale de supermarketuri și deschide al cincilea magazin din Mun. Chișinău, în orășelul Codru, pe strada Haiducilor 31 (cunoscut fiind ca regiunea Schinoasa). Cu această investiție, compania creează 90 locuri de muncă și ajunge la o rețea de nouă magazine în Republica Moldova. Programul de funcționare este cuprins în intervalul orelor 8:00 – 23:00, de luni până duminică. 

Sursa foto: Kaufland

Cu ocazia inaugurării, locuitorii orașulului vor avea parte de un program special de sărbători. De asemenea, cei mici vor avea șansa să îl întâlnească pe Moș Crăciun.

Kaufland Codru este construit sută la sută de companii de construcții locale, respectând în totalitate cele mai înalte standardele internaționale și cel mai nou concept de design.

Potrivit proiectului, magazinul are o suprafață de vânzare de 3.382 m2 și este dotat cu o zonă de legume și fructe, brutărie, alimente de bază, dulciuri, băuturi, produse nealimentare și o vitrină cu servire asistată. Pentru confortul clienților la cumpărături, magazinul este prevăzut cu 12 case de marcat.

În galeria comercială din interiorul magazinului, clienții pot găsi o farmacie, o casă de schimb valutar și cel mai nou concept Good News. În exteriorul magazinului este amplasat punctul Grill, pentru clienții și localnicii care vor să ia rapid o masă caldă.

Parteneriat cu McDonald’s

În premieră pentru Republica Moldova, Kaufland lansează un parteneriat cu rețeaua de restaurante McDonald’s. Astfel rezidenții orășelului Codru, dar și a localităților din apropiere, vor beneficia de o zonă special amenajată, cu deservire în incinta magazinului, dar și posibilitatea de comandă rapidă prin intermediul cunoscutului „McDonald’s Drive-Thru”, în exterior.

De asemenea, noul magazin urmează să fie dotat cu 680 de panouri fotovoltaice în valoare de 4 milioane de lei, amplasate pe acoperiș, acoperind o suprafață totală de circa 1330 m2. Instalația va produce anual aproximativ 311. 840,00 KWh/an și va reduce peste 146.650,00 de kilograme emisiile de CO2.

Parcarea magazinului Kaufland din orășelul Codru are o capacitate de 207 locuri, dintre care, 10 locuri sunt asigurate pentru persoanele cu nevoi speciale și 11 pentru familii cu copii. Clienții care aleg condusul eco și dețin mașini electrice, beneficiază de o stație de încărcare Fast Charge, unde își pot alimenta automobilele gratuit, în timp de fac cumpărături.

Citeste si:
Kaufland inaugurează două magazine, dintre care unul realizat din beton ecologic
Kaufland inaugurează două magazine, dintre care unul realizat din beton ecologic

Protejarea mediului înconjurător este unul dintre pilonii de bază a companiei, astfel noul magazin Kaufland este amenajat cu un aparat de reciclare de tip self-servcie. Clienții pot recicla trei tipuri de deșeuri - PET-uri (cu volumul de până la 3 litri), sticlă și doze de aluminiu (cu volumul de până la 1 litru). Toți cei care reciclează cu ajutorul aparatului, sunt recompensați cu un voucher de reducere la o gamă variată de produse, conform promoției săptămânale.

Fiecare magazin înseamnă și un aport valoros pentru comunitate, astfel compania a investit peste 39 de milioane de lei în infrastructura publică și soluțiile de trafic.

Responsabilitatea Socială Corporativă este un element cheie în activitatea companiei la nivel internațional. În anul financiar 2021, împreună cu ONG-urile partenere, Kaufland a reușit să desfășoare în Republica Moldova o serie de proiecte, în valoare de peste 2,4 milioane MDL. În 2022, Kaufland Moldova a deschis primul magazin în municipiul Orhei și al patrulea magazin în Chișinău, pe strada Kiev 7.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Kaufland deschide al cincilea magazin din Republica Moldova și vine și cu produse McDonald’s