Lectură de 2 minute

02 Apr 2020 - Știri și Noutăți

Kaufland asigură alimentele pentru mesele ce vor fi distribuite zi de zi cadrelor medicale din prima linie în lupta cu COVID-19

Anca Olteanu

Abonează-te pe  

Kaufland România oferă alimentele necesare pentru prepararea a 6.000 de meniuri, timp de o lună, în cadrul inițiativei #Acum, lansată de restaurantul Kané - New Romanian Cuisine, devenit temporar bucătărie comunitară, potrivit unui comunicat de presă.

Cu sprijinul Asociației Act for Tomorrow, Kaufland va asigura alimentele pentru pregătirea a 1.500 de meniuri pe săptămână, în următoarea lună. Organizatorii proiectului vor servi zilnic mâncare medicilor și asistentelor care lucrează în spitalele din București, precum și persoanelor vârstnice rămase fără ajutor.

Meniul oferit va cuprinde supă, fel principal și desert, preparate de către Chef Cătălin Bejenariu și echipa sa din bucătăria Kané.

Livrările se realizează prin intermediul echipei Kané către Institutul de Pneumoftiziologie Marius Nasta, Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Tropicale Dr. Victor Babeș, Institutul Oncologic Prof. Dr. Alexandru Trestioreanu și Spitalul Clinic de Urgență Floreasca. De asemenea, voluntari de la Asociația Studenților în Construcții livrează către persoanele vârstnice din București, rămase fără sprijin în această perioadă dificilă.

Colaborarea este posibilă prin crearea unui mecanism unic ce a presupus reorganizarea fluxurilor interne și angrenează bucătari de la alte restaurante care și-au suspendat temporar activitatea și astfel sunt incluse într-un sistem nou, ce vine în beneficiul celor care au nevoie de sprijin în această perioadă.

Proiectul #ACUM reprezintă o platformă de solidaritate ce reunește într-un efort comun colegi din alte restaurante, ONG-uri și companii din mediul privat, cu scopul de a susține cadrele medicale din București și persoanele vulnerabile cu resurse în lupta pe care o duc zi de zi în spitale, în contextul epidemiei de COVID-19. Sunt disponibile livrări speciale pentru familii, precum și un serviciu de corporate delivery.

Kaufland se numără printre cele mai mari companii de retail din Europa, cu 1.300 de magazine în 8 țări, 132.000 de angajați și o rețea de 127 de magazine în România.

Citeste si:
Munch, aplicația care ajută la reducerea risipei alimentare, intră în România
Munch, aplicația care ajută la reducerea risipei alimentare, intră în România
Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Kaufland asigură alimentele pentru mesele ce vor fi distribuite zi de zi cadrelor medicale din prima linie în lupta cu COVID-19