Lectură de 2 minute

19 Apr 2023 - Știri și Noutăți

Kaufland a primit certificarea Zero Waste pentru gestionarea deșeurilor operaționale și a materialelor reciclabile

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

Kaufland România a primit certificarea Zero Waste, din partea TÜV SÜD Management Service GmbH, în conformitate cu standardul DIN SPEC 91436, un nou model de referință pentru gestionarea deșeurilor operaționale și a materialelor reciclabile. 

 

Sursa foto: Kaufland

Kaufland este prima și, până în prezent, singura companie din România care obține această atestare, devenind astfel unul dintre liderii tranziției către economia circulară, pe plan local. Certificarea indică faptul că cel puțin 90% din totalul deșeurilor operaționale au fost prevenite, reutilizate, reciclate, compostate sau fermentate.

Certificatul a fost emis pe baza unui audit efectuat pe un eșantion reprezentativ format din 12 magazine, un centru logistic și sediul central, totodată fiind evaluate și documente relevante, precum planurile de prevenire a deșeurilor, bilanțurile deșeurilor pentru perioada octombrie – decembrie 2022, acțiunile concrete privind eliminarea deșeurilor și măsurile de instruire.

Obiectivul Zero Waste a devenit din ce în ce mai important, odată cu creșterea gradului de conștientizare a utilizării responsabile a resurselor, la nivel mondial. În consecință, a început să facă parte din strategia a numeroase companii, care se implică activ în reducerea la minimum a cantităților deșeurilor generate.

Astfel, toate măsurile luate de Kaufland în ultimii doi ani, în direcția diminuării cantității deșeurilor la nivel intern și a încurajării unui comportament ecologic în rândul angajaților, partenerilor sau clienților, se înscriu în conceptul de Zero Waste. Beneficiile urmăririi acestui obiectiv sunt vizibile atât din punct de vedere al combaterii schimbărilor climatice, cât și la nivel economic.

Prin certificarea în conformitate cu DIN SPEC 91436, TÜV SÜD oferă un nou model de referință pentru gestionarea deșeurilor și a materialelor reciclabile pentru companiile din sectorul privat, instituții publice, orașe și comunități, asociații și organizații non-guvernamentale.

Obiectivul standardului DIN SPEC 91436 este de a limita cantitatea de reziduuri, de a eficientiza revalorificarea deșeurilor și de a evalua performanța sistemului de gestionare a deșeurilor și a materialelor reciclabile. Sfera de aplicare a noului standard profesional depășește normele minime legislative.

TÜV SÜD Management Service este o companie cu o experiență de peste 150 de ani, specializată în auditarea, evaluarea, validarea și certificarea sistemelor de management, în special a sistemelor de management al calității, mediului, sănătății și securității la locul de muncă, în cadrul companiilor producătoare și furnizorilor de servicii din toate sectoarele industriale.

Citeste si:
Pringles anunță schimbări importante: ce se întâmplă cu ambalajul 
Pringles anunță schimbări importante: ce se întâmplă cu ambalajul 

Kaufland se numără printre cele mai mari companii de retail din Europa, cu 1.500 de magazine în 8 țări, 148.000 de angajați și o rețea de 168 de magazine în România.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Kaufland a primit certificarea Zero Waste pentru gestionarea deșeurilor operaționale și a materialelor reciclabile