Lectură de 3 minute

21 Apr 2021 - Știri și Noutăți

JYSK organizează tabăra Casa Bună pentru 60 de copii din medii defavorizate, în perioada vacanțelor

Angela Alexandru

Abonează-te pe  

Asociația Casa Bună demarează un nou proiect de care vor beneficia 60 de copii din cartierul Ferentari și comuna Jilava, în parteneriat cu retailerul JYSK. Tabăra JYSK se va desfășura de-a lungul a 15 săptămâni, timp în care copiii vor învăța deprinderi sănătoase în ceea ce privește alimentația și igiena și vor participa la meditații alături de voluntari.

Taberele vor fi organizate în perioada vacanțelor, prima fiind planificată pentru luna aprilie, a doua pentru luna mai, iar restul pe toată perioada vacanței de vară. În fiecare săptămână, la Casa Bună vor fi prezenți aproximativ 6 copii care își vor face temele, vor găti și vor face activități casnice obișnuite alături de voluntari. Copiii vor locui la Casa Bună împreună cu un coordonator de tabără și îi va ghida prin programul prestabilit.

Pe lângă activitățile educaționale, copiii, sub atenta îndrumare a adulților prezenți la tabără, vor participa la activități culinare, vor învăța să își pregătească mesele de peste zi cu ingredientele proaspete și naturale pe care le vor avea la dispoziție.

Valeriu Nicolae, fondatorul Asociației Casa Bună, oferă de mulți ani sprijin copiilor din Ferentari. A început prin a-i ajuta cu temele de la școală și prin a-i convinge pe părinți că educația le va oferi copiilor un viitor mai bun.

“Am vizitat Casa Bună în iarna anului 2020, chiar înainte de pandemie. Am văzut atunci zeci de copii care își petreceau dimineața de sâmbătă făcând teme alături de voluntari, în grupuri de câte trei-patru. Fiecare colț al casei era folosit ca o sală de clasă, iar copiii stăteau concentrați la mese și făceau exerciții. Atunci s-a înfiripat ideea de a organiza la Casa Bună o tabără care le va permite acestor copii să petreacă mai mult timp într-un mediu organizat, cu un program sănătos. Valeriu este printre puținii care s-au gândit la acești copii și care vrea să le schimbe destinul, pentru ca ei să aibă o viață mai bună decât cea a părinților”, spune Alex Bratu, Country Manager JYSK România și Bulgaria.

Coordonatorii de la Casa Bună au făcut un plan adaptat nevoilor fiecărui participant la tabără.

“Deoarece sunt lipsuri în cunoștințele lor și nu sunt la nivelul academic corespunzător vârstei, s-a stabilit ca fiecare copil să fie reevaluat la început de tabără pentru a contura un plan personalizat de învățare, astfel încât fiecare copil să beneficieze de cele mai bune modalități de predare benefice lui“, spune Corina Olteanu, BCaBA Analist Comportamental.

După săptămâna petrecută la Casa Bună, fiecare copil se va întoarce acasă, dar va continua lucrul online alături de voluntarul alături de care face meditații de mai bine de un an. De asemenea, copii vor participa în continuare la activitățile educaționale, vocaționale și de sănătate organizate de Casa Bună în afara taberelor.

Citeste si:
5 to go pregătește lansarea mai multor produse de snacking în retail
5 to go pregătește lansarea mai multor produse de snacking în retail

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  JYSK organizează tabăra Casa Bună pentru 60 de copii din medii defavorizate, în perioada vacanțelor