Lectură de 2 minute

03 Sep 2019 - Știri și Noutăți

JYSK incurajeaza initiativele de reciclare si te premiaza

Abonează-te pe  

ECOTIC si ECOTIC BAT, in parteneriat cu JYSK Romania, dau startul pe 1 septembrie unui proiect de constientizare asupra predarii corecte a deseurilor de echipamente electrice si electronice (DEEE) si a deseurilor de baterii si acumulatori (DBA).

Campania se va desfasura in toate magazine JYSK de pe teritoriul Romaniei in perioada 1 septembrie – 31 decembrie. Astfel, clientii JYSK care vor preda un numar de 5/10 deseuri de baterii si acumulatori sau 5/ 10 echipamente electrice si electronice uzate vor fi premiati pe loc cu articole de uz casnic, baterii sau jucarii.

Obiectivul campaniei este, pe de o parte, de a informa si constientiza clientii cu privire la importanta colectarii separate a deseurilor de echipamente electrice si electronice si a deseurilor de baterii si acumulatori si, pe de alta parte, de a dezvolta o atitudine responsabila fata de deseuri, in special fata de DEEE-uri si DBA-uri.

Alex Bratu, Country Manager JYSK Romania si Bulgaria:JYSK este o companie internationala cu peste 2800 de magazine, cu o multime de furnizori care produc o gama extinsa de produse pentru casa. Incercam sa minimizam impactul noastru asupra mediului, prin politici responsabile si prin folosirea unor materiale sustenabile. Reciclarea face parte din eforturile noastre de a actiona responsabil, iar in toamna aceasta vom incerca sa facem cunoscuta importanta reciclarii si sa facilitam reciclarea produselor electronice si a bateriilor, atat in randul clientilor nostri, cat si in randul angajatilor”.
Deseurile de echipamente electrice si electronice sau bateriile uzate nu isi mai servesc scopul in gospodarie, astfel ca daca aduceti DEEE-uri mici, spre exemplu incarcatoare, becuri cu led, lampi, periute de dinti electrice, fiare de calcat, receivere, camere foto etc. dar si baterii, acumulatori sau baterii de laptop la oricare din magazinele JYSK participante in campanie, acestea va vor fi preschimbate cu baterii noi, role scame, becuri, prosoape sau jucarii” declara Diana Trifu, responsabil comunicare ECOTIC.
Romania, in calitate de tara membra a UE, are obligatia sa atinga o tinta de colectare de 45% a deseurilor de echipamente electrice si electronice (DEEE) pana in anul 2020. In acest sens, ECOTIC si ECOTIC BAT, alaturi de producatori, continua eforturile de constientizare in randul populatiei.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  JYSK incurajeaza initiativele de reciclare si te premiaza