Lectură de 2 minute

02 Mar 2022 - Știri și Noutăți

Jysk donează pături, perne, paturi și lenjerii fundației Hope and Homes for Children pentru refugiații ucraineni

Anca Olteanu

Abonează-te pe  

Retailerul de mobilier și decorațiuni Jysk donează pături, perne, paturi și lenjerii fundației Hope and Homes for Children care sprijină refugiații ucraineni și populația de peste graniță, aflată în război.

„Acum pregătim o donație de pături, perne, paturi și lenjerii de pat pentru Hope and Homes for Children Romania, care au transformat Centrul Maternal din Sighetu Marmației în centru pentru refugiați. De asemenea, sprijină spitalul ucrainean din Ivano-Frankivsk, aflat la 180 de kilometri de granița cu România”, a transmis compania la solicitarea Retail.ro.

În plus, Jysk va dona pentru Hope and Homes produse pentru un centru din Iași care va primi 30 de copii orfani din Ucraina.

JYSK a cofinanțat și mobilat două noi case Hope and Homes for Children pentru copiii cu nevoi speciale severe. În ultimii cinci ani, JYSK a asigurat mobilarea și dotarea completă a 19 case de tip familial și trei apartamente familiale la nivel național. Dintre acestea, șase case familiale se află în Bistrița-Năsăud, unde locuiesc peste 70 de copii.

JYSK este unul dintre cei mai importanți retaileri de mobilă și decorațiuni interioare din Europa. Grupul desfășoară operațiuni în peste 50 de țări și numără un total peste 26.500 de angajați și peste 3000 de magazine. JYSK a inaugurat primul magazin pe data de 2 aprilie 1979 în Danemarca, în orașul Aarhus, al doilea cel mai mare din țară. JYSK a intrat pe piața din România în 2007, odată cu inaugurarea primului magazin la Oradea. Rețeaua numără în prezent 117 magazine în România.

Compania JYSK este deținută de familia fondatorului ei, omul de afaceri danez Lars Larsen, care are în portofoliu și alte companii, cu o cifră de afaceri anuală de 4,8 miliarde de euro. Cifra de afaceri JYSK este de 4,4 miliarde euro.

Hope and Homes for Children activează în România din 1998, iar de atunci și până la finalul anului 2021, Fundația a contribuit în mod direct sau indirect la închiderea a 63 de centre de plasament de tip vechi (orfelinate), în timp ce alte 10 sunt în curs de închidere. Prin eforturile Fundației și ale partenerilor săi au fost dezvoltate 116 case si 8 apartamente familiale, cu 6.747 de copii scoși din orfelinate și aproximativ 1800 au fost reintegrați în familia naturală sau extinsă.

Citeste si:
IKEA lansează o nouă linie de accesorii pentru animale de companie
IKEA lansează o nouă linie de accesorii pentru animale de companie
Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Jysk donează pături, perne, paturi și lenjerii fundației Hope and Homes for Children pentru refugiații ucraineni