Lectură de 3 minute

18 Jan 2022 - Știri și Noutăți

JYSK a cofinanțat și mobilat două noi case Hope and Homes for Children pentru copiii cu nevoi speciale severe

Anca Olteanu

Abonează-te pe  

24 de copii cu nevoi speciale severe vor fi curând mutați în cele două case familiale deschise de Hope and Homes for Children în Bistrița-Năsăud, din cele trei necesare închiderii definitive a Centrului de Plasament de tip Familial pentru copiii cu Dizabilități Bistrița. Toate cele trei case sunt ridicate cu cofinanțare JYSK România și sunt complet mobilate și utilate cu susținerea companiei.

Odată cu închiderea Centrului de Plasament de tip Familial pentru copiii cu Dizabilități Bistrița se finalizează procesul de dezinstituționalizare din județ. Este ultimul centru de plasament din Bistrița-Năsăud, iar pentru închiderea lui sunt necesare trei case. Cele două case finalizate la începutul anului 2022 se află în localitățile Viișoara și Unirea, iar cea de-a treia, o locuință de tip protejat pentru tinerii cu nevoi speciale, se află în construcție.

În ultimii cinci ani, JYSK a asigurat mobilarea și dotarea completă a 19 case de tip familial și trei apartamente familiale la nivel național. Dintre acestea, șase case familiale se află în Bistrița-Năsăud, unde locuiesc peste 70 de copii.

„Obiectivul Fundației este foarte clar și ușor de înțeles, și anume închiderea tuturor orfelinatelor din România până în anul 2027 și construirea de case de tip familial, similare ca aspect și funcționalitate cu casele familiilor tipice. Este foarte important faptul că aceste case sunt integrate în comunitate: sunt construite în zone rezidențiale, unde copiii au vecini, interacționează cu alți copii din comunitate și învață să trăiască asemenea unei familii. La Bistrița-Năsăud, întâmplător, a fost construită și prima casă mobilată cu produse JYSK în urmă cu 5 ani. Acum, implicarea JYSK a fost mai mare decât la casele precedente, în sensul că de această dată casele nu sunt doar mobilate de JYSK, ci și cofinanțate”, spune Alex Bratu, country manager JYSK România și Bulgaria.

Casele familiale construite de Hope and Homes for Children sunt o opțiune de locuire pentru copiii și tinerii din centrele de plasament, odată cu închiderea definitivă a acestora. Terenul pentru fiecare casă a fost achiziționat de Consiliul Județean Bistrița-Năsăud, iar casele, pe măsură ce au fost finalizate, au fost donate și au intrat în patrimoniul autorităților locale.

Aici puteți urmări turul casei cu numărul 118 din Bistrița-Năsăud, gazde Alexandra Ungureanu și Alex Bratu, country manager JYSK România și Bulgaria, în cadrul unei transmisii live ce a avut loc recent.

Cea mai recentă campanie Hope and Homes for Children trage un semnal de alarmă cu privire la numărul încă mare de copii, 3.810, care trăiesc în 141 de centre de plasament, în România.

JYSK este unul dintre cei mai importanți retaileri de mobilă și decorațiuni interioare din Europa. Grupul desfășoară operațiuni în peste 50 de țări și numără un total peste 26.500 de angajați și peste 3000 de magazine. JYSK a inaugurat primul magazin pe data de 2 aprilie 1979 în Danemarca, în orașul Aarhus, al doilea cel mai mare din țară. JYSK a intrat pe piața din România în 2007, odată cu inaugurarea primului magazin la Oradea. Rețeaua numără în prezent 112 magazine în România.

Citeste si:
Două dintr-o lovitură: JYSK deschide două magazine noi și ajunge la 140 de unități în România
Două dintr-o lovitură: JYSK deschide două magazine noi și ajunge la 140 de unități în România

Compania JYSK este deținută de familia fondatorului ei, omul de afaceri danez Lars Larsen, care are în portofoliu și alte companii, cu o cifră de afaceri anuală de 4,8 miliarde de euro. Cifra de afaceri JYSK este de 4,4 miliarde euro.

Hope and Homes for Children activează în România din 1998, iar de atunci și până la finalul anului 2021, Fundația a contribuit în mod direct sau indirect la închiderea a 63 de centre de plasament de tip vechi (orfelinate), în timp ce alte 10 sunt în curs de închidere. Prin eforturile Fundației și ale partenerilor săi au fost dezvoltate 116 case si 8 apartamente familiale, cu 6.747 de copii scoși din orfelinate și aproximativ 1800 au fost reintegrați în familia naturală sau extinsă.

Sursa foto: Jysk.ro

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  JYSK a cofinanțat și mobilat două noi case Hope and Homes for Children pentru copiii cu nevoi speciale severe