Radosavljevic a comentat situația potențialei amânări a debutului SGR în România, precizând că motivele invocate au ținut de programele IT insuficient dezvoltate, de lipsa centrelor de colectare sau de alte detalii logistice care nu sunt puse la punct.
”Ceasul ticăie, proiectul nu va funcționa perfect la 1 decembrie, dar am solicitat minimul pe care RetuRO îl poate livra la data respectivă. Noi, ca producători, trebuie să ne pregătim”, a adăugat acesta.
Lucrurile nu sunt simple în România. Când crezi că ești pe ultima sută de metri, mai apare ceva care să împiedice activitatea.
Jovan Radosavljevic, General Manager Coca-Cola HBC România
Criză de Cola, ca la motorină
În altă ordine de idei, Radosavljevic a precizat că măsurile fiscale, propuse de Guvernul României, ar putea reprezenta o problemă serioasă pentru echipa din spatele proiectului.
”Dacă acciza la zahăr va fi valabilă de la 1 ianuarie 2024, lumea se va înghesui să cumpere cât mai multe produse la un preț mai mic. Astfel, putem avea într-o lună vânzări cât pentru trei luni. Dar nu vom avea capacitatea de stocare a atâtor ambalaje. În plus, e necesară comandarea unei cantități mai mari de produs din străinătate, e nevoie, din nou, de ambalaje pentru acestea. Discutăm cu autoritățile pentru a stabili soluții în acest caz”, a explicat acesta.
Coca-Cola este o companie care oferă produse în peste 200 de țări și teritorii. Alături de mărcile Coca-Cola, portofoliul include Sprite, Fanta și alte băuturi răcoritoare. Din categoriile de apă, băuturi pentru sportivi, cafea și ceaiuri, oferim brandurile Dasani, smartwater, vitaminwater, Topo Chico, Powerade, Costa, Georgia, Gold Peak, Honest și Ayakata iar pe segmentele de băuturi nutriționale, sucuri, lapte și băuturi pe bază de plante, oferim, printre altele, brandurile Minute Maid, Simply, innocent, Del Valle, fairlife și AdeZ. Împreună cu partenerii de îmbuteliere, sunt peste 700.000 de angajați, oferind oportunități economice comunităților locale din întreaga lume.
Noi metode de sancționare de la Consiliul Concurenței: inspectorii vor putea face verificări împreună cu Poliția

În România, ca în toate ţările în care îşi desfăşoară activitatea, Coca-Cola deţine şi funcţionează pe baza unui sistem propriu, incluzând toate verigile necesare producerii şi distribuţiei produselor către consumatori. Pe plan local, Sistemul este format din Coca-Cola România (filială a The Coca-Cola Company, proprietarul mărcilor înregistrate) şi partenerul său, Coca-Cola HBC România, care îmbuteliază şi distribuie produsele Coca-Cola sub licenţa The Coca-Cola Company în România. Conform studiului „Impactul socio-economic al Sistemului Coca-Cola în România", realizat pe baza datelor financiare din 2021, prezența acestui sistem pe piața locală generează o valoare adăugată de 519 de milioane de euro, echivalentul a 0,22% din PIB-ul României.