Lectură de un minut

28 Apr 2023 - Știri și Noutăți

John Galantic părăsește casa Chanel după 16 ani. Cine va prelua postul de președinte și COO al brandului

Mădălina Dinu

Abonează-te pe  

Casa de modă franceză Chanel, una dintre cele mai importante branduri de lux, cu interese în modă, cosmetice, parfumerie, bijuterii și ceasuri, va trebui să se descurce în viitor fără președintele și directorul operațional (COO) John Galantic, care va părăsi compania pe data de 30 iunie.

Sursa foto: Unsplash

Galantic, care a ocupat această poziție timp de 16 ani, iar din 2017 a fost responsabil de conducerea activităților digitale, a decis să-și continue cariera în afara companiei Chanel.

Anunțul a fost făcut de casa de modă printr-un comunicat publicat de revista Women's Wear Daily (WWD), care a citat ca sursă o scrisoare adresată angajaților de către președintele executiv global al Chanel, Alain Wetheimer, și CEO-ul global Leena Nair, pe care Chanel a confirmat-o ulterior pentru FashionUnited.es.

Succesorul său va fi anunțat „foarte curând", potrivit surselor menționate mai sus.

Galantic a preluat pentru prima dată conducerea Chanel în 2006, înlocuind-o pe Maureen Chiquet, care la acea vreme fusese promovată în funcția de CEO global. Ulterior, el avea să își asume un rol suplimentar de conducere în crearea echipei Integrated Platform în 2017.

De asemenea, a fost responsabil pentru conducerea activității strategice și operaționale a diviziei americane a companiei, împreună cu distribuția angro.

Sub conducerea sa, Chanel a crescut și a devenit mai profitabilă prin consolidarea distribuției proprii în toate domeniile, impulsionând eforturile de sustenabilitate și inițiativele sociale ale casei de modă.

Citeste si:
[FOTO] Balenciaga a lansat prima colecție sportivă, pentru zăpadă și munte
[FOTO] Balenciaga a lansat prima colecție sportivă, pentru zăpadă și munte

Înainte de Chanel, Galantic a fost președinte al Coty Beauty US și a deținut alte funcții de conducere la SmithKline Beecham și Procter & Gamble Company.

Chanel a evoluat de la înființarea sa în 1909 și a devenit unul dintre cele mai recunoscute branduri, responsabil pentru crearea de genți de designer de calitate superioară, accesorii, îmbrăcăminte și multe altele, cu unele dintre cele mai valoroase materiale.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  John Galantic părăsește casa Chanel după 16 ani. Cine va prelua postul de președinte și COO al brandului