Lectură de 2 minute

23 Mar 2023 - Știri și Noutăți

Jan Derck van Karnebeek, fostul director Heineken, devine CEO al FrieslandCampina

Mădălina Dinu

Abonează-te pe  

Grupul olandez de produse lactate FrieslandCampina l-a numit pe Jan Derck van Karnebeek în funcția de director general. Acesta va prelua locul lui Hein Schumacher, care pleacă la Unilever.

 

Sursa foto: FrieslandCampina / Facebook

Van Karnebeek se va alătura companiei începând cu 1 iunie, la o lună după ce actualul director general Hein Schumacher va părăsi compania pentru a deveni director executiv la Unilever, informează Retaildetail.eu.

Van Karnebeek a activat în cea mai mare parte a carierei internaționale la Heineken și este în prezent CEO al companiei de horticultură GreenV.

Acesta a preluat cârma FrieslandCampina într-un moment crucial: grupul de produse lactate a cunoscut un an de vârf absolut în 2022 din cauza prețurilor ridicate ale laptelui, dar se așteaptă la o scădere a prețurilor și a volumelor în acest an.

Hein Schumacher, noul director general al Unilever

Înainte de a se alătura companiei Royal FrieslandCampina în calitate de director financiar în 2014, Hein a lucrat pentru Heinz timp de peste un deceniu, într-o perioadă de schimbări semnificative în cadrul companiei în SUA, Europa și Asia.

În ultimii patru ani petrecuți la Heinz, el s-a concentrat pe China, unde a coordonat o operațiune de redresare în Asia-Pacific. Hein și-a început cariera în domeniul financiar la Unilever, înainte de a se alătura Royal Ahold, potrivit InfoRetail.com.

Mai mult, președintele Unilever, Nils Andersen, a declarat că noul director general „are capacități strategice excepționale, eficiență operațională dovedită și o experiență solidă atât pe piețele dezvoltate, cât și pe cele în curs de dezvoltare", mulțumindu-i totodată lui Alan Jope pentru parcursul său în cadrul companiei și subliniind că „schimbările pe care le-a făcut în strategia, structura și organizarea companiei lasă Unilever mult mai bine poziționată pentru succes".

FrieslandCampina România face parte din compania olandeză Royal FrieslandCampina, organizație aflată în topul celor mai mari producători mondiali de lactate. FrieslandCampina este prezentă pe piața din România cu brandurile Napolact, Campina și Dots și oferă o gamă largă de produse: lapte de consum, iaurt, brânză, unt și gustări pe bază de lapte.

Citeste si:
Unilever, producătorul înghețatelor Magnum, Cornetto și Ben&Jerry's, renunță la afacerile cu înghețată. Peste 7000 de posturi, reduse la nivel mondial 
Unilever, producătorul înghețatelor Magnum, Cornetto și Ben&Jerry's, renunță la afacerile cu înghețată. Peste 7000 de posturi, reduse la nivel mondial 

Unilever este unul dintre liderii globali pe piaţa bunurilor de larg consum cu operațiuni puternice în peste 100 de țări și vânzări în peste 190 de țări. În regiunea din sud-centru, grupul Unilever desfăşoară operaţiuni pe pieţele produselor alimentare, de îngrijire personală şi de îngrijire a locuinţei, prin Unilever South Central Europe şi Unilever România. Unilever South Central Europe, cu sediul în Bucureşti, coordonează operaţiunile de marketing şi vânzări din România, Bulgaria, Serbia, Muntenegru, Moldova.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Jan Derck van Karnebeek, fostul director Heineken, devine CEO al FrieslandCampina