Lectură de un minut

06 Mai 2021 - Știri și Noutăți

Philip Morris International îl numește pe Jacek Olczak în funcția de Chief Executive Officer

Anca Olteanu

Abonează-te pe  

Philip Morris International (PMI) anunță că, în urma Adunării Generale a Acționarilor care a avut loc în 5 mai, Jacek Olczak a fost numit în funcția de Chief Executive Officer. Jacek Olczak – până de curând Chief Operating Officer în cadrul companiei – a fost ales și membru al Consiliului de Administrație. André Calantzopoulos, care a ocupat funcția de Chief Executive Officer al PMI din 2013 până în 5 mai 2021, a fost desemnat președinte executiv al Consiliului înainte ca Adunarea să aibă loc.

Aceste numiri au loc ca urmare a anunțului, făcut în decembrie 2020, referitor la tranziția funcțiilor de conducere de la nivelul PMI, potrivit unui comunicat de presă.

„Ambiția noastră este ca, în 2025, peste jumătate din veniturile noastre nete să provină din produse fără fum”, a declarat Jacek Olczak.

Jacek Olczak are 56 de ani și și-a început cariera în cadrul PMI în 1993. A deținut funcții în departamentele financiar și management general în Europa, inclusiv cea de managing director al companiilor afiliate PMI din România, Polonia și Germania și președinte al Regiunii Uniunea Europeană, înainte de a fi desemnat Chief Financial Officer în 2012. A ocupat această funcție până în 2018 când a devenit Chief Operating Officer (COO) al PMI. Deține o diplomă de master în economie de la Universitatea Lodz din Polonia.

În anul 1997, Philip Morris International a înființat o filială locală și a început construcția unei fabrici în Otopeni. În prezent, Philip Morris România S.R.L. și Philip Morris Trading S.R.L. comercializează 40 de variante de produse și au aproximativ 800 de angajați în întreaga țară. Philip Morris are în portofoliu mărcile Marlboro, Parliament, Virginia Slims, Philip Morris, L&M, Chesterfield, IQOS și HEETS.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Philip Morris International îl numește pe Jacek Olczak în funcția de Chief Executive Officer