Lectură de 5 minute

20 Dec 2021 - Știri și Noutăți

Izolați corespunzător locuința utilizând vată bazaltică Acoustic EXTRA 5 cm!

Advertorial

Abonează-te pe  

Nu există persoană în lume care să nu își dorească o locuință confortabilă, o locuință care să fie construită după bunul plac. Ei bine, există extrem de mulți factori care trebuie luați în seamă, iar un număr foarte mare de oameni se pierd în tot felul de detalii care țin mai degrabă de estetică decât de funcționalitate.

Izolația locuinței este un aspect care se pierde foarte mult și care din păcate este omis. În acest caz, pierderile pe termen lung sunt foarte mari.

Pentru o eficiență energetică optimă, casa dumneavoastră ar trebui să fie izolată corespunzător de la acoperiș până la fundație.

Care sunt cele mai importante zone care trebuie să beneficieze de o izolație corespunzătoare? Ei bine, trebuie să știți că există mai multe aspecte pe care trebuie să le luați în seamă.

În spațiile de mansardă nefinisate, puteți să izolați între și peste grinzile podelei pentru a etanșa spațiile de locuit de dedesubt. Puteți să luați în considerare inclusiv izolarea căpriorilor pentru o eficiență sporită și pentru a proteja întreaga mansardă împotriva umezelei. De asemenea, în încăperile de mansardă finisate, cu sau fără lucarne, se izolează între știfturile pereților, între știfturile și căpriorii pereților exteriori și acoperiș dar și tavanele cu spații necondiționate deasupra.

Nu uitați că trebuie să izolați și toți pereții exteriori, inclusiv pereții dintre spațiile de locuit și garajele neîncălzite, magazii sau alte zonele de depozitare care sunt legate de locuință dar care nu vă interesează neapărat să fie încălzite. Chiar și pereți de fundație deasupra nivelului solului trebuie să beneficieze de izolație de cea mai buna calitate, precum și pereții de fundație în subsoluri încălzite.

Aplicând materiale termoizolante în toate aceste suprafețe dintr-o casă, cu siguranță veți beneficia nu doar de un confort sporit atât pe timp de vară cât și pe timp de iarnă, dar veți putea economisi sume importante de bani la facturile pentru răcirea aerului sau încălzirea aerului din locuință.

Dintre toate suprafețele care necesită izolare, cel mai mare transfer de temperatură după acoperiș, se face prin pereți și aceștia trebuie luați în considerare prima dată în momentul în care construiți să modernizați o casă.

Citeste si:
Produse noi în portofoliul Homelux: ce mobilier propune retailerul pentru terasă și grădină
Produse noi în portofoliul Homelux: ce mobilier propune retailerul pentru terasă și grădină

Dacă mansarda dumneavoastră are suficientă izolație și o etanșare adecvată, iar în casă încă se simte prea rece sau prea cald, sunt șanse să fie nevoie să adaugați izolație pe pereții exteriori dacă nu ați făcut-o deja să schimbați izolația actuală dacă nu au fost folosite materiale de calitate. Da, calitatea materialelor termoizolante este esențială pentru că efectul dorit să fie posibil. Acest lucru este mai scump și necesită de obicei ajutor specializat în domeniu, dar poate merită costul, mai ales dacă locuiți într-un climat foarte rece.

Există mai multe tipuri de materiale prin intermediul cărora puteți să izolați atât termic cât și fonic întreaga locuință. Unul dintre cele mai bune astfel de materiale, este reprezentat de vata bazaltică, un produs excelent din toate punctele de vedere și cu un raport preț/calitate extrem de bun, este produsul Acoustic EXTRA 5 cm pe care îl puteți găsi disponibil la numai un simplu click distanță, și comanda chiar acasă cu livrare rapidă astfel încât să vă puteți pune pe treabă cât mai repede.

Vata bazaltică ca material termoizolant și că material izolant fonic, este confecționată din materiale naturale de înaltă calitate care au trecut printr-o proces bine definit de pregătire. Acest tip de material este foarte sigur pentru uz rezidențial și asigură eficiență maximă. În plus, este și un material perfect pentur izolarea termică a conductelor care sunt poziționate în aer liber, ceea ce înseamnă că, nu veți mai avea probleme pe timp de iarnă cu robineții care se află afara în curte.

Atât pentru locuințele clasice, cât și pentru utilizarea împreună cu tot felul de echipamente industriale precum cuptoare sau cazane, vata bazaltică este unul dintre cele mai solicitate materiale izolante în ziua de astăzi, tocmai pentru că oferă extrem de multe calități într-un preț rezonabil. Se poate folosi cu ușurință atât în cadrul unei structuri orizontale cât și în cadrul unei structuri verticale, deci este un plus pentru că nu există restricții din acest punct de vedere.

Dacă veți opta pentru un astfel de material, nu uitați să alegeți un producător de renume în domeniu, precum și un furnizor/magazin serios și de încredere care să vă ofere prețul corect al pieței. Acest lucru este posibil la numai un simplu click distanță, accesând cuvântul cheie marcat anterior, fiind redirectionati către unul dintre cei mai profesioniști distribuitori în acest sens.

În prezent, exista o gamă extrem de variată de plăci de vată bazaltică. Sunt disponibile sub tot felul de dimensiuni și grosimi, ceea ce înseamnă că acoperă o foarte mare varietate de nevoi atât casnice cât și industriale. Firmele de construcții care ridică complexe rezidențiale de case și blocuri, apelează deja în număr din ce în ce mai mare la astfel ce materiale termoizolante, pentru a putea livra către clientul final cel mai bun produs posibil. Rabatul de la calitate în domeniul construcțiilor cu siguranță poate îngropă orice firmă și proiect, însă, utilizând vata bazaltică, acest lucru nu se vă întâmplă deoarece discutăm în principal despre un material de top.

Un astfel de material este produs sub formă de plăci, cilindri, covorașe, există și izolație din folie. Este de menționat și faptul că, vata bazaltică are calități excelente împotriva umezeli și a incendiilor, deci iarăși, discutăm despre un alt plus esențial care ne poate salva dintr-o situație complet neplăcută și periculoasă.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Izolați corespunzător locuința utilizând vată bazaltică Acoustic EXTRA 5 cm!