Lectură de 3 minute

04 Jul 2024 - Știri și Noutăți

IVECO, DSV și dm markt bat palma pentru testarea asistenței semi-autonome a șoferului: cum va funcționa proiectul primelor companii din Germania care încearcă această soluție

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

IVECO, împreună cu dm-drogerie markt și DSV încep proiectul pilot  de camioane semi-automate în Germania. După mai multe luni de testare riguroasă și validare, programul va utiliza un nou design de producție al autocamionului IVECO S-Way echipat cu software-ul Plus de conducere  automatizată, PlusDrive, supervizat de șofer. Acest lucru aduce IVECO S-Way echipat cu PlusDrive cu un pas mai aproape de începerea producției de serie. 

Sursa foto: IVECO

Testul se desfășoară pe ruta dintre centrul de distribuție dm din Waghäusel și centrul de distribuție DSV din Gernsheim. În prima fază, șoferii de la IVECO vor efectua testul și vor fi însoțiți de șoferii DSV în cadrul procesului de instruire.

Prin livrarea de mărfuri pentru un client expeditor, programul va permite colectarea de date cât mai reale, din activitatea curentă privind beneficiile operaționale ale IVECO S-Way cu PlusDrive. Beneficiile demonstrate în cadrul altor procese de implementare a PlusDrive de către clienți la nivel global includ reducerea oboselii șoferilor, îmbunătățirea siguranței rutiere și creșterea eficienței consumului de combustibil, care la rândul său reduce și emisiile de carbon. Toți acești factori conduc, în cele din urmă la o reducere a costului total de proprietate pentru flote.

Programul va valida, de asemenea, nivelul de maturitate al ultimei generații IVECO S-Way echipat cu PlusDrive, care a fost optimizată pentru producția de serie și furnizarea de funcții de conducere automată de înaltă performanță. În designul optimizat, au fost integrați senzori de înaltă performanță, iar lidar este opțional pentru sistemul de percepție centrat pe câmpul de pe PlusDrive. PlusDrive continuă să ofere funcții de conducere automatizată, de centrare pe banda de circulație, manevrabilitate în intersecții, fuziuni pe bandă, schimbări de bandă inițiate de șofer sau sugerate de sistem, asistență în ambuteiaje și ghidare, toate sub supravegherea șoferului.

DSV și dm sunt primele companii din Germania care testează soluția de asistență semi-autonomă a șoferului

DSV și dm-drogerie markt lucrează în parteneriat din 1986 și dezvoltă împreună, de ani de zile, soluții avansate în cadrul lanțurilor lor de aprovizionare. În 2021, DSV și dm au semnat împreună o declarație de intenție pentru a promova în continuare proiecte inovatoare și durabile. Prin testarea acestei tehnologii, ambele companii își consolidează încă o dată parteneriatul de succes în dorința comună de inovare și orientare spre viitor.

DSV și dm sunt primele companii din Germania care testează soluția de asistență semi-autonomă a șoferului pentru camioane în Europa.

Peste 80.000 de persoane lucrează la dm-drogerie markt în peste 4.000 de magazine din întreaga Europă. În cele 14 țări europene actuale, dm a generat vânzări de 15,9 miliarde de euro în anul financiar 2021/2022. În ultimul exercițiu financiar 2022/2023, aproximativ 51.000 de angajați dm din Germania au generat vânzări de 11,4 miliarde de euro. dm a fost din nou votată cea mai populară farmacie de către clienți în sondajul Kundenmonitor 2023.

DSV A/S este un furnizor global de servicii de transport și logistică cu sediul central în Hedehusene (Danemarca), care oferă soluții profesionale complete pentru toate serviciile de transport modern și logistică de depozitare. Cu sucursale și birouri proprii, DSV este activ în peste 80 de țări și pe șase continente.

Citeste si:
Freshful: Campionatul european de fotbal a generat comenzi de peste 30.000 de litri de bere
Freshful: Campionatul european de fotbal a generat comenzi de peste 30.000 de litri de bere

IVECO este marca Iveco Group care proiectează, produce și comercializează o gamă largă de vehicule comerciale ușoare, medii și grele, camioane off-road și vehicule potrivite pentru orice tip de caroserie. IVECO operează 7 uzine de producție și 8 centre de cercetare și dezvoltare. Se bazează pe 3 500 de puncte de vânzare și service în peste 160 de țări, care garantează asistență tehnică oriunde se află la lucru un vehicul IVECO.

Plus este un furnizor global de soluții software pentru conducerea autonomă, care variază de la software-ul de percepție bazat pe inteligență artificială PlusVision la sistemele de siguranță de ultimă generație, PlusDrive extrem de automatizat și SuperDrive fără șofer.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  IVECO, DSV și dm markt bat palma pentru testarea asistenței semi-autonome a șoferului: cum va funcționa proiectul primelor companii din Germania care încearcă această soluție