Lectură de 5 minute

06 Sep 2022 - Știri și Noutăți

Investiție Kärcher de 11,5 milioane euro în noul sediu din Pipera

Viorela Pitulice

Abonează-te pe  

Kärcher, lider mondial în tehnologia de curățare, a inaugurat noul său sediu din Pipera, Voluntari, în urma unei investiții de 11,5 milioane de euro. Acesta are 5 nivele și o suprafață de 7.300 mp, reprezentând cea mai importantă investiție a grupului german în România de anul acesta.

După 14 ani de activitate în România, Kärcher și-a demonstrat succesul pe piața locală și își îndreaptă atenția către unul dintre principalele sale obiective – acela de a fi mai aproape de clienții și de partenerii săi.

„Kärcher România a demonstrat că are capacitatea unei creșteri rapide, iar obiectivele au devenit din ce în ce mai ambițioase, drept pentru care am decis să investim în construcția unui nou sediu. Prin acest nou sediu, am creat condițiile potrivite pentru a oferi servicii excelente clienților noștri din România. Clădirea modernă a fost gândită astfel încât să răspundă nevoilor noastre de business pentru următorii ani. Aceasta cuprinde toată infrastructura necesară: un centru de training (Academia), un centru logistic, o zonă de service foarte bine echipată, zone demo și o reprezentanță emblematică Kärcher Center de 600 mp. Toate acestea ne permit să oferim clienților și dealerilor noștri locali servicii personalizate și de cea mai înaltă calitate”, a declarat Hartmut Jenner, Chief Executive Officer & Chairman of the Board of Management of Alfred Kärcher SE & Co. KG.

Deschiderea noului sediu din Pipera reprezintă cea mai importantă investiție a grupului german în România de anul acesta, ultimele investiții semnificative fiind deschiderea celor mai noi reprezentanțe Kärcher Center, în Timișoara și Militari Shopping.

Pe lângă facilitarea unei comunicări mai eficiente între angajați, lansarea noului sediu a apărut necesară din dorința de a crea condițiile necesare oferirii unor servicii excelente clienților din România. Spațiile demo îi ajută pe clienți să testeze cele trei categorii de produse – casă și grădină, produse pentru uz profesional și special business. De asemenea, exteriorul clădirii acomodează și o spălătorie de autovehicule Clean Park care cuprinde un portal cu trei perii și trei stații de self service.

Showroom-ul aflat la noua locație este cel mai mare din România și se întinde pe o suprafață de 600 mp. Aici, clienții pot regăsi o gamă largă de echipamente de curățare, accesorii și produse pentru uz casnic și profesional: aparate de curăţat cu presiune, aspiratoare umed-uscate multifuncţionale, aspiratoare de geamuri, aparatele de curăţat cu aburi, aparate electrice de curăţat podeaua, produse destinate curăţarii şi întreţinerii grădinilor.

Clădirea găzduiește, de asemenea, și alte două companii aparținând grupului: Interpool, o firmă internațională de consultanță în managementul resurselor umane și Zoi, o companie de consultanță în IT.

În prezent, Kärcher deține în România opt reprezentanțe Kärcher Center, în București, Iași, Bacău, Cluj, Târgu-Mureș și Timișoara, precum și două fabrici la Curtea de Argeș. Compania a avut, anul trecut, o cifră de afaceri de 26,5 milioane de euro, în creștere cu 18% față de anul precedent. La nivel de grup, cifra de afaceri a fost de peste 3 miliarde de euro, cu 13,6% ăn plus, raportat la anul trecut, ceea ce reprezintă un nivel record.

„România este o țară cu un potențial uriaș în Europa de Est, dar și la nivel global și pentru grup, astfel că sunt încrezător că există loc de expansiune. Ne-am luat un angajament important față de colegii și clienții noștri și ne propunem să folosim oportunitățile de extindere și de investiții și în viitor”, a declarat Hartmut Jenner, Chief Executive Officer & Chairman of the Board of Management of Alfred Kärcher SE & Co. KG.

Pentru următorii cinci, compania și-a propus să își dubleze cifra de afaceri. În primii 10 ani, a fost atinsă o cifră de afaceri de 12 milioane de euro, care s-a dublat în următorii cinci ani. Pentru 2027, compania se așteaptă la o creștere de până la 50 milioane de euro.

Kärcher este lider mondial în tehnologia de curățare, și are, în România, 111 angajați.

Compania deține 130 de reprezentanțe în 80 de țări, iar România este una dintre țările cu potențial în ceea ce privește vânzările companiei.

Despre Kärcher

Kärcher este lider mondial în domeniul tehnologiei de curăţare, furnizȃnd o gamă extinsă pentru orice aplicaţie de curățenie, atât din domeniul casnic, cât și din cel profesional. Compania de familie are 14.400 de angajați în 80 de țări și 130 de reprezentanțe. Peste 50.000 de centre de service din toate țările asigură aprovizionarea continuă și completă a clienților din întreaga lume.

În 2021, Kärcher a realizat cele mai mari vânzări din istoria sa, 3,092 miliarde de euro.

Kärcher este prezent din 2008 în România, unde are 111 angajaţi, 8 reprezentanțe Kärcher Center, o rețea națională de service și o acoperire națională prin marile lanțuri de magazine și distribuitorii autorizați.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Investiție Kärcher de 11,5 milioane euro în noul sediu din Pipera