Lectură de 3 minute

30 Apr 2020 - Știri și Noutăți

Investiție de 1 milion de euro la Arad într-o fabrică de panificație și patiserie fără gluten

Andra Imbrea

Abonează-te pe  

Pagotto, producător italian de panificaÈ›ie È™i patiserie, investeÈ™te la Arad 1 milion de euro pentru instalarea unei linii de producÈ›ie fără gluten. Produsele realizate aici - blaturi de tort fără gluten, prăjituri, focaccia, mixuri pentru pâine, gogoÈ™i, clătite - vor ajunge atât pe piaÈ›a internă, cât È™i la export. Linia de producÈ›ie este aproape în totalitate automatizată È™i are o capacitate lunară de producÈ›ie de 16 tone. În fabrica din Arad vor lucra 16 persoane, iar din 2021 se vor crea alte 40 de locuri de muncă. 

 

Blaturile de tort fără gluten, prăjiturile cu diferite gusturi, focaccia, mixurile pentru pâine, gogoÈ™i, clătite È™i alte produse realizate în cadrul fabricii Pagotto din Arad sunt dedicate persoanelor care suferă de boala celiacă, intolerante la gluten sau de ce nu, tuturor celor care doresc să adopte un stil de viață sănătos.

Linia de producÈ›ie este aproape în totalitate automatizată È™i are o capacitate lunară de producÈ›ie de 16 tone - produse de panificaÈ›ie È™i patiserie, toate FÄ‚RÄ‚ GLUTEN. Acesta este dotată cu echipamente È™i cuptoare de ultimă generaÈ›ie.

InvestiÈ›ia de 1 milion de euro din Arad a condus la crearea de noi locuri de muncă. Astfel, până la sfârÈ™itul acestui an vor fi angajate 16 de persoane, urmând ca până la finalul lui 2021 să mai fie integraÈ›i în echipe încă 40 de operatori, odată cu extinderea liniilor de producÈ›ie.

Această investiÈ›ie ne consolidează poziÈ›ia de principal producător de panificaÈ›ie È™i patiserie FÄ‚RÄ‚ GLUTEN din România. Èšara a fost aleasă pentru poziÈ›ionarea geografică È™i pentru că poate acoperi o piață largă în această regiune. Noi încercăm în mod constant să aflăm care sunt tendinÈ›ele È™i nevoile pieÈ›ei, iar noua linie răspunde dorinÈ›elor clienÈ›ilor care vor să consume produse proaspete È™i sigure, realizate după reÈ›etele familiei mele. Viitoarele investiÈ›ii în modernizare È™i tehnologizare sunt o dovadă elocventă privind strategia companiei, aceea de a ne menÈ›ine la cel mai înalt nivel de calitate, atât în ceea ce priveÈ™te produsele, cât È™i în raport cu mediul de lucru È™i condiÈ›iile oferite angajaÈ›ilor,” declară Marco Pagotto, General Manager Pagotto România.

Mai mult, fabrica de produse de panificaÈ›ie È™i patiserie fără gluten va avea nevoie de oameni cu un nivel de pregătire tehnică ridicat. Precum È™i de proaspăt absolvenÈ›i ai È™colilor profesionale, a liceelor cu profil tehnic ori de tineri talentaÈ›i, care îÈ™i doresc să înveÈ›e È™i să se dezvolte în echipa Pagotto.

Pagotto intra în România

Pagotto este afacerea familiei Pagotto, originară din provincia Treviso, care s-a ocupat dintotdeauna cu activități de comerÈ› cu cereale. Sergio Pagotto, care a devenit È™i imaginea produselor fabricate azi în România, a deschis împreună cu fratele său Armando, prima brutărie Pagotto în 1959. Acesta a transformat interesul pentru produse sigure È™i sănătoase într-un obiectiv important È™i cu trecerea anilor, brutăriile Pagotto au dezvoltat o gamă tot mai largă de produse fără gluten cu caracteristici organoleptice È™i alimentare unice.

Compania Pagotto este condusă astăzi de Marco, fiul lui Sergio, care continuă tradiÈ›ia, respectând reÈ›etele de familie È™i viziunea tatălui său. "TradiÈ›ia reprezintă legătura cu originile È™i este totodată, puntea de legătură cu viitorul. Acesta este o rădăcină puternică, care datează din vremuri vechi - o parte valoroasă, un exemplu de muncă, ambiÈ›ie È™i perseverență a generaÈ›iilor anterioare,” spune Marco Pagotto, General Manager Pagotto România.

Citeste si:
Producătorul de carne de pui Transavia a bugetat investiții de peste 50 de milioane de euro, în 2024. Ce va face cu banii
Producătorul de carne de pui Transavia a bugetat investiții de peste 50 de milioane de euro, în 2024. Ce va face cu banii

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri È™i Noutăți /  InvestiÈ›ie de 1 milion de euro la Arad într-o fabrică de panificaÈ›ie È™i patiserie fără gluten