Lectură de 3 minute

30 Apr 2020 - Știri și Noutăți

Investiție de 1 milion de euro la Arad într-o fabrică de panificație și patiserie fără gluten

Andra Imbrea

Abonează-te pe  

Pagotto, producător italian de panificație și patiserie, investește la Arad 1 milion de euro pentru instalarea unei linii de producție fără gluten. Produsele realizate aici - blaturi de tort fără gluten, prăjituri, focaccia, mixuri pentru pâine, gogoși, clătite - vor ajunge atât pe piața internă, cât și la export. Linia de producție este aproape în totalitate automatizată și are o capacitate lunară de producție de 16 tone. În fabrica din Arad vor lucra 16 persoane, iar din 2021 se vor crea alte 40 de locuri de muncă. 

 

Blaturile de tort fără gluten, prăjiturile cu diferite gusturi, focaccia, mixurile pentru pâine, gogoși, clătite și alte produse realizate în cadrul fabricii Pagotto din Arad sunt dedicate persoanelor care suferă de boala celiacă, intolerante la gluten sau de ce nu, tuturor celor care doresc să adopte un stil de viață sănătos.

Linia de producție este aproape în totalitate automatizată și are o capacitate lunară de producție de 16 tone - produse de panificație și patiserie, toate FĂRĂ GLUTEN. Acesta este dotată cu echipamente și cuptoare de ultimă generație.

Investiția de 1 milion de euro din Arad a condus la crearea de noi locuri de muncă. Astfel, până la sfârșitul acestui an vor fi angajate 16 de persoane, urmând ca până la finalul lui 2021 să mai fie integrați în echipe încă 40 de operatori, odată cu extinderea liniilor de producție.

Această investiție ne consolidează poziția de principal producător de panificație și patiserie FĂRĂ GLUTEN din România. Țara a fost aleasă pentru poziționarea geografică și pentru că poate acoperi o piață largă în această regiune. Noi încercăm în mod constant să aflăm care sunt tendințele și nevoile pieței, iar noua linie răspunde dorințelor clienților care vor să consume produse proaspete și sigure, realizate după rețetele familiei mele. Viitoarele investiții în modernizare și tehnologizare sunt o dovadă elocventă privind strategia companiei, aceea de a ne menține la cel mai înalt nivel de calitate, atât în ceea ce privește produsele, cât și în raport cu mediul de lucru și condițiile oferite angajaților,” declară Marco Pagotto, General Manager Pagotto România.

Mai mult, fabrica de produse de panificație și patiserie fără gluten va avea nevoie de oameni cu un nivel de pregătire tehnică ridicat. Precum și de proaspăt absolvenți ai școlilor profesionale, a liceelor cu profil tehnic ori de tineri talentați, care își doresc să învețe și să se dezvolte în echipa Pagotto.

Pagotto intra în România

Pagotto este afacerea familiei Pagotto, originară din provincia Treviso, care s-a ocupat dintotdeauna cu activități de comerț cu cereale. Sergio Pagotto, care a devenit și imaginea produselor fabricate azi în România, a deschis împreună cu fratele său Armando, prima brutărie Pagotto în 1959. Acesta a transformat interesul pentru produse sigure și sănătoase într-un obiectiv important și cu trecerea anilor, brutăriile Pagotto au dezvoltat o gamă tot mai largă de produse fără gluten cu caracteristici organoleptice și alimentare unice.

Compania Pagotto este condusă astăzi de Marco, fiul lui Sergio, care continuă tradiția, respectând rețetele de familie și viziunea tatălui său. "Tradiția reprezintă legătura cu originile și este totodată, puntea de legătură cu viitorul. Acesta este o rădăcină puternică, care datează din vremuri vechi - o parte valoroasă, un exemplu de muncă, ambiție și perseverență a generațiilor anterioare,” spune Marco Pagotto, General Manager Pagotto România.

Citeste si:
Compania de tehnologie Bento și-a dublat veniturile în primele luni ale anului 
Compania de tehnologie Bento și-a dublat veniturile în primele luni ale anului 

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Investiție de 1 milion de euro la Arad într-o fabrică de panificație și patiserie fără gluten