Lectură de un minut

23 Jun 2022 - Știri și Noutăți

Inspectorii Antifraudă și ANSVSA fac controale la comercianții de legume-fructe din București, Ilfov și Dâmbovița

Roxana Vasile

Abonează-te pe  

Direcția Generală Antifraudă Fiscală, din cadrul ANAF, și Autoritatea NaționalăSanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor au declanșat o acțiune comună de control a activității de comercializare en-gros a legumelor, fructelor și produselor agroalimentare în 17 centre comerciale și puncte de desfacere dedicate din București și județele Ilfov și Dâmbovița. Astfel, 130 inspectori antifraudă fiscală împreună cu 120 inspectori sanitari veterinari și pentru siguranța alimentelor controlează modul în care operatoriie conomici respectă legislația specifică, potrivit unui comunicat ANAF. 

Principalele aspecte vizate de acțiunea de control a inspectorilor ANSVSAsuntceleprivind cerințele de trasabilitate și procedurile prin care operatorul poateidentifica cu exactitate persoana fizică sau juridică de la care s-a aprovizionat și persoana juridică către care a livrat produsele pe care le comercializează.

În timpul controalelor se prelevează probe pentru determinarea prezenței sau a depășirii limitelor admise pentru reziduurile de pesticide. Probele prelevate vor fi analizate în laboratoarele sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor din București și Constanța.

Pentru prevenirea și combaterea fraudei fiscale și vamale, inspectorii antifraudă verifică toate etapele ciclului de comercializare en-gros alegumelor, fructelor și produselor agroalimentare, cu precădere în legătur culegalitatea achizițiilor intracomunitare și importurilor, corectitudinea actelor de proveniență și de însoțire a produselor și corespondența cu realitatea a facturilor de achiziție și de vânzare.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Inspectorii Antifraudă și ANSVSA fac controale la comercianții de legume-fructe din București, Ilfov și Dâmbovița