Lectură de un minut

04 Mai 2022 - Știri și Noutăți

INS: Afacerile din comerțul cu amănuntul au crescut cu peste 13% în martie

Anca Olteanu

Abonează-te pe  

Cifra de afaceri din comerţul cu amănuntul, cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete, a crescut în luna martie a acestui an faţă de februarie, atât ca serie brută cu 13,3%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 0,4%, potrivit Institutului Național de Statistică (INS).

Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul, cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete, serie brută, în luna martie 2022, comparativ cu luna precedentă, a crescut, pe ansamblu, cu 13,3%, datorită creșterilor înregistrate la vânzările de produse nealimentare (15,3%), vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun (14,3%) și la comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (7,4%).

Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a crescut, pe ansamblu în luna martie 2022, comparativ cu luna precedentă, cu 0,4%, datorită creșterilor înregistrate la vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun (1,4%) şi la vânzările de produse nealimentare (0,7%).

Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul, serie brută, în luna martie 2022, comparativ cu luna martie 2021, a înregistrat o creştere, pe ansamblu, cu 5,5%, datorită creșterilor înregistrate la vânzările de produse nealimentare (8,8%) și vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun (3,5%).

În primul trimestru, cifra de afaceri din comerţul cu amănuntul a crescut cu 5,5% față de aceeași perioadă a anului trecut, datorită creşterii comerţului cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (9,8%), vânzărilor de produse nealimentare (7%) şi vânzărilor de produse alimentare, băuturi şi tutun (1,7%).

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  INS: Afacerile din comerțul cu amănuntul au crescut cu peste 13% în martie