Lectură de un minut

19 Mai 2023 - Știri și Noutăți

Înghețata care a intrat în Cartea Recordurilor: ce conține și cât costă

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

Dacă vă doriți să gustați cea mai scumpă înghețată din lume, ar fi bine să fiți dispuși să vă scoateți economiile de la saltea, pentru că vă va costa mai mult decât o vacanță în familie. Brandul japonez de înghețată Cellato și-a propus să obțină un titlu de record mondial Guinness World Records, creând un desert foarte special, realizat din ingrediente rare, ceea ce a dus la creșterea prețului, scrie Guinesswordlrecords.com.

Sursa foto: Facebook

Ce ingrediente conține cea mai scumpă înghețată din lume

Motivul prețului exagerat este reprezentat de ingrediente, printre care se remarcă trufa albă rară cultivată în Alba, Italia, la un preț de 2 milioane de yeni japonezi (aproape 12.000 de lire sterline; 15.192 de dolari) pe kilogram.

Alte ingrediente speciale includ Parmigiano Reggiano și drojdie de sake.

Realizarea celei mai scumpe înghețate nu a fost singurul obiectiv al Cellato. Ei au vrut să îmbine ingredientele europene și japoneze sub formă de înghețată. Pentru a face acest lucru, Cellato l-a adus pe Tadayoshi Yamada, bucătarul-șef de la RiVi, un restaurant din Osaka cunoscut pentru bucătăria sa fusion plină de imaginație.

Cât costă o înghețață de la Cellato

Din nefericire, echipa Guinness World Records nu a putut degusta acest luxuriant preparat. Dar, potrivit personalului de la Cellato, care a participat la sesiunea de degustare, acest desert are un gust și o textură deosebit de bogate.

Ei au mai afirmat că parfumul intens al trufei albe, urmat de gusturile complexe și fructate ale Parmigiano Reggiano împreună cu drojdiile de saké completează această experiență gastronomică glorioasă.

O porție de Byakuya, delicatesa emblematică și delicioasă, costă 873.400 de yeni japonezi (5.469 de lire sterline; 6.696 de dolari), o sumă cu care poți cumpăra chiar și o mașină la mâna a doua.

Citeste si:
Freshful by eMAG: clienții plasează cu 20% mai multe comenzi în zilele caniculare sau ploioase 
Freshful by eMAG: clienții plasează cu 20% mai multe comenzi în zilele caniculare sau ploioase 

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Înghețata care a intrat în Cartea Recordurilor: ce conține și cât costă