Lectură de 2 minute

12 Oct 2023 - Știri și Noutăți

Inflația scade apetitul pentru lux? LVMH, proprietarul Louis Vuitton și Dior, raportează venituri slabe în al treilea trimestru 

Mădălina Dinu

Abonează-te pe  

Compania LVMH, proprietarul a peste 75 de mărci de lux, menține o creștere de două cifre de la începutul anului până în prezent în acest an, dar cifra din al treilea trimestru reprezintă o încetinire în comparație cu creșterea înregistrată în primul și al doilea trimestru.

 

Sursa foto: Unsplash

LVMH, conglomeratul de lux care deține peste 75 de mărci, printre care Louis Vuitton, Dior și Tiffany, a încheiat al treilea trimestru cu o creștere a vânzărilor de doar 1%, comparativ cu creșterile de două cifre din trimestrele anterioare.

Grupul a avut o cifră de afaceri de 19,96 miliarde de euro în perioada iulie-septembrie, sub estimările de consens ale analiștilor, de 21,5 miliarde de euro, notează modaes.com. În primele nouă luni ale anului, grupul a avut o cifră de afaceri de 62,205 miliarde de euro, cu 10% mai mult decât în aceeași perioadă a anului trecut.

De asemenea, ratele de schimb au avut un puternic impact negativ asupra rezultatelor LVMH în această perioadă: scăzând impactul valutar, grupul a crescut cu 9% în trimestrul al treilea, față de o creștere de 21% în trimestrul anterior.

Rezultatele LVMH vin pe fondul unui context economic dificil în economiile occidentale și al unei încetiniri în China, cu factori negativi, printre care se numără scăderea cererii la export și slăbirea monedei, a precizat grupul într-un comunicat. Pe teritorii, Europa și Asia au înregistrat creșteri de două cifre.

LVMH a înregistrat o cifră de afaceri de 19,96 miliarde de euro în al treilea trimestru.

Toate diviziile de afaceri ale companiei au înregistrat o creștere de două cifre în a treia jumătate a anului, cu excepția vinurilor și băuturilor spirtoase, care și-au contractat veniturile cu 7%, deși este cel mai mic contribuitor la cifra de afaceri.

Născut în 1987 din fuziunea dintre Moët Hennessy și Louis Vuitton, LVMH este cel mai mare conglomerat de lux din lume. În anii 1990, condus de Bernard Arnault, LVMH a fost vârful de lance al căsătoriei profitabile dintre casele de lux istorice (majoritatea controlate de familie până atunci) și capital.

Citeste si:
Polonezii de la Pepco, dezamăgiți de vânzările slabe. Retailerul va deschide încă 400 de magazine în 2024
Polonezii de la Pepco, dezamăgiți de vânzările slabe. Retailerul va deschide încă 400 de magazine în 2024
Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Inflația scade apetitul pentru lux? LVMH, proprietarul Louis Vuitton și Dior, raportează venituri slabe în al treilea trimestru