Lectură de un minut

14 Jul 2023 - Știri și Noutăți

Inditex își propune să folosească numai fibre ecologice până în 2030

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

Inditex, compania mamă a Zara, va crește utilizarea de țesături reciclate. De asemenea, până în 2030, un sfert din articolele de îmbrăcăminte ar trebui să fie realizate din noi tipuri de materiale durabile.

Sursa foto: Unsplash

Anterior, Inditex își stabilise obiectivul de a utiliza mai mult bumbac, in și poliester sustenabile, precum și celuloză de lemn ca fibre textile, dar cel mai mare grup de modă din lume nu avea încă un obiectiv general pentru fibrele reciclate, potrivit retaildetail.eu.

Acum, grupul își ia un angajament: până în 2030, toate produsele textile vor trebui să utilizeze fibre mai durabile.

Până în 2030, aproximativ 40% din toate fibrele textile ar trebui să provină din reciclare și 25% din culturi durabile. Un alt sfert ar trebui să fie fabricat din materiale de nouă generație, cum ar fi pielea de măr sau cașmirul din soia.

Aceste așa-numite țesături de "nouă generație" sunt materiale neplastice, nesintetice și pe bază de plante, care oferă alternative etice și durabile. Restul de 10% va proveni din alte surse durabile. Acest lucru a fost declarat de directorul general Garcia Maceiras la adunarea anuală a acționarilor companiei.

Comisia Europeană lucrează în prezent la reglementări mai stricte pentru a combate "fast-fashion", un termen inventat pentru a descrie strategia Inditex. Europa dorește ca retailerii de îmbrăcăminte să plătească pentru deșeurile pe care le produc și, în special, ca produsele să fie fabricate din fibre reciclate ori de câte ori este posibil.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Inditex își propune să folosească numai fibre ecologice până în 2030