Lectură de un minut

29 Dec 2021 - Știri și Noutăți

Inditex investește 238 de milioane de euro în noul sediu Zara din Spania

Anca Olteanu

Abonează-te pe  

Grupul de modă Inditex continuă extinderea unității din Arteixo, Spania, iar în ianuarie va începe construcția noii clădiri care va găzdui departamentele de vânzări și design ale Zara, potrivit unui comunicat de presă emis de companie.

Clădirea de birouri va avea o suprafață totală de 170.000 de metri pătrați și necesită o investiție de 238 de milioane de euro. Construcția va fi gata în doi ani.

Clădirea va avea cinci etaje și alte două la subsol pentru parcare, un design simplu, spații largi de birouri și va miza pe eficiența energetică.

Gigantul spaniol Inditex, care are în România lanțurile Zara, Stradivarius, Bershka, Massimo Dutti, Pull and Bear și Oysho, și-a văzut afacerea prăbușindu-se, cifra de afaceri ajunând la 643 de milioane de lei, în 2020. Cunoscutul lanț de magazine a scăpat și pe 331 de salariați, iar profitul a scăzut de trei ori în anul pandemiei.

Inditex, compania-mamă a magazinelor Zara și Bershka, a înregistrat vânzări cu un miliard de euro mai puțin în primăvara acestui an comparativ cu perioada similară de dinaintea pandemiei de coronavirus. Cu toate acestea, există o redresare clară, având în vedere măsurile de relaxare.

Sursa foto: inditex.com

Citeste si:
Schwarz Group, proprietarul Lidl și Kaufland, investește 200 de milioane de euro în extinderea online a celor două lanțuri de magazine
Schwarz Group, proprietarul Lidl și Kaufland, investește 200 de milioane de euro în extinderea online a celor două lanțuri de magazine
Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Inditex investește 238 de milioane de euro în noul sediu Zara din Spania