Lectură de 2 minute

13 Mar 2024 - Știri și Noutăți

Inditex anunță o creștere a profitului de 30% în ciuda faptului că Zara a majorat prețurile hainelor anul trecut

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

Grupul spaniol Inditex, proprietarul magazinelor Zara, a raportat o creştere de 30% a profitului net în anul fiscal care s-a încheiat la 30 ianuarie 2024, deoarece a oferit preţuri mai competitive decât rivalele sale.

Sursa foto: Unsplash

Profitul net anual s-a situat la 5,4 miliarde de euro (5,9 miliarde de dolari), în linie cu estimările analiştilor, a anunţat miercuri cel mai mare retailer de îmbrăcăminte din lume.

Inditex şi-a extins anul trecut avansul faţă de grupul suedez H&M datorită abilităţii sale de a livra mai rapid cele mai recente tendinţe din modă, de la furnizorii din apropiere, şi de a vinde mai multe haine la preţuri mai ridicate către cumpărătorii cu venituri mari. Aceste măsuri au ajutat compania spaniolă să nu fie afectată de creşterea rapidă a grupului chinez Shein, notează Agerpres.

Vânzările din magazine şi cele online au crescut cu 10%, în linie cu estimările analiştilor, ajungând la nivelul record 35,9 miliarde de euro, în perioada februarie 2023 - ianuarie 2024. Totuşi, ritmul de creştere a vânzărilor este mai redus decât avansul de 17,5% înregistrat în anul precedent, în condiţiile în care majorările de preţuri s-au moderat în ritm anual.

Marca de bază a Inditex - Zara - a început să majoreze preţurile mai devreme decât H&M, ca răspuns la inflaţia ridicată şi a sporirii ofertelor pentru cumpărătorii cu venituri mari.

Recent, multinaționala a intrat în grupul celor zece companii europene cu cea mai mare valoare bursieră pe poziția a opta, cu un preț al acțiunilor care se menține în jurul valorii de 40 de euro pe acțiune și o valoare bursieră de 122.204 milioane de euro.

Pe lângă Zara, Inditex deţine şi lanţurile de magazine Massimo Dutti, Pull & Bear, Bershka, Stradivarius şi Oysho.

Citeste si:
Polonezii de la Pepco, dezamăgiți de vânzările slabe. Retailerul va deschide încă 400 de magazine în 2024
Polonezii de la Pepco, dezamăgiți de vânzările slabe. Retailerul va deschide încă 400 de magazine în 2024
Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Inditex anunță o creștere a profitului de 30% în ciuda faptului că Zara a majorat prețurile hainelor anul trecut