Lectură de 2 minute

16 Nov 2023 - Știri și Noutăți

Încă un fintech Buy Now Pay Later a fost lansat în România. Leanpay a investit 1 milion de euro și vrea să atragă 500 de comecianți până în 2024

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

Leanpay, cel mai nou fintech BNPL din regiune a intrat în România cu o investiție de 1 mil. euro: Furnizorul de plăți în rate vrea să atragă peste 500 de comercianți în 2024 
 

 

Leanpay, furnizor de servicii Buy Now Pay Later (BNPL) din Europa Centrală și de Est, prezent în Slovenia și Ungaria, a început să opereze și pe piața locală, începând cu luna aprilie 2023, după o investiție totală de 1 milion de euro. Soluția de plată în rate care se adresează atât shop-urilor online, cât și celor offline a fost deja integrată de nume precum Flanco, PC Garage, Lensa sau Mobilier1.

Leanpay România este parte din Grupul Leanpay, activ din 2018, coordonat de fondatorii Miša Živić - CEO, Janko Medja - CBO și Tilen Zugwitz - CFO, o echipă cu experiență vastă în antreprenoriat, management și servicii bancare.

Compania oferă soluții de plată în rate pentru comercianți și consumatori, având peste 100 de mii de utilizatori finali, credite de consum emise în valoare de peste 100 milioane de euro și circa 800 de comercianți parteneri.

Leanpay România a obținut licența de la Banca Națională a României în septembrie 2022, iar activitatea operațională a început efectiv în iunie 2023. Echipa locală este coordonată, din poziția de Country Manager, de Vlad Răduțu, profesionist cu peste 20 de ani experiență de management în zona serviciilor financiare, cumulați în companii precum Societe Generale (BRD Finance), UniCredit (UniCredit Consumer Financing) și Banca Transilvania (BT Direct).

Leanpay este o companie care permite consumatorilor să efectueze plăți în rate simplu, ușor și complet digital. Serviciul este disponibil oricând şi oriunde, putând fi folosit la achiziții online sau offline. Leanpay România face parte din Grupul Leanpay, deținut și coordonat de fondatorii Miša Živić, Janko Medja și Tilen Zugwitz, o echipă cu experiență vastă în antreprenoriat, management și servicii bancare.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Încă un fintech Buy Now Pay Later a fost lansat în România. Leanpay a investit 1 milion de euro și vrea să atragă 500 de comecianți până în 2024