Lectură de 2 minute

11 Mai 2023 - Știri și Noutăți

Încă o tranzacție majoră în retail: evoMAG este noul acționar majoritar al elefant.ro

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

Retailerul online evoMAG este noul acționar majoritar al companiei Elefant Online, care deține elefant.ro, conform unui anunț publicat la Bursa de Valori București. 

Sursa foto: Pixabay.com

Iată întregul comunicat din partea companiei:

Elefant Online informează investitorii cu privire la semnare, la data de 10.05.2023 a Contractului de cesiune de acțiuni prin care doi dintre acționarii săi respectiv Millenium Gold Resources Limited și Catalyst Romania SCA SICAR au semnat un contract în vederea cesiunii unui număr de 44.075.802 acțiuni, reprezentând 58,8355% din capitalul social al Elefant Online, repectiv un număr de 7.207.135 acţiuni reprezentând 9,6206% din capitalul social al Elefant Online, către Evolution Prest Systems S.R.L., o societate înregistrată potrivit legilor din România, cu sediul social în Bdul. 1 Decembrie 1918, nr. 20B, București, înregistratra la Registrul Comerțului sub nr. J40/8413/2005, având CUI 17563840 (”Tranzactia”).

Efectuarea transferului propriu-zis de la acțiuni de la acționarii cedenți la acționarul cesionar se va efectua în baza îndeplinirii unor condiții suspensive, condiții ce includ totodată și obținerea aprobării, din partea Consiliului Concurenței, cu privire la controlul concentrărilor economice.

Ulterior îndeplinirii condițiilor suspensive, conform prevederilor legale aplicabile, Elefant Online va informa investitorii și orice persoane interesate cu privire la indeplinirea acestor condiții suspensive.

Sergiu CHIRCA,
Director General

evoMAG este una dintre cele mai importante companii din industria de comerț electronic din România. Magazinul online comercializează zeci de mii de produse din domeniile IT&C, electrocasnice, sport & fitness (printre care și trotinete și accesorii pentru trotinete) și pentru casă și grădină, iar acum 3 ani a deschis primul service pentru trotinete electrice, devenind primul magazin online din România care oferă un astfel de serviciu. evoMAG.ro este vizitat zilnic de peste 60.000 de persoane, iar peste 80% dintre clienți ar recomanda magazinul pentru calitatea serviciilor oferite. evoMAG a fost fondată de Mihai Pătrașcu, care ocupă, în continuare, poziția de director general. Compania a atras recent o investiție de 2 milioane de euro de la Catalyst România, una dintre cele mai importante firme de capital de risc axate pe tehnologie din România, în demersul de a susține dezvoltarea accelerată a companiei. Investiția atrasă este prima de anvergură pentru evoMAG și confirmă parcursul bun al companiei în cei 17 ani de existență în piața de eCommerce din România, validează și sprijină strategia de dezvoltare pe termen lung a magazinului online.

Citeste si:
Analiză MerchantPro| Piața de eCommerce crește lent, dar sigur: cele mai active domenii din primul trimestru
Analiză MerchantPro| Piața de eCommerce crește lent, dar sigur: cele mai active domenii din primul trimestru
Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Încă o tranzacție majoră în retail: evoMAG este noul acționar majoritar al elefant.ro