Lectură de 2 minute

22 Mar 2021 - Știri și Noutăți

În 5 luni, Auchan a colectat 13 tone de haine și încălțăminte pentru reciclare și donații

Andra Imbrea

Abonează-te pe  

În primele cinci luni de la debutul programului de colectare a hainelor demarat de Auchan, retailerul a reușit să strângă 13 tone de obiecte vestimentare și încălțăminte. Auchan și-a propus atingerea nivelului standard al Europei de Vest de colectare a 3-4 kg de textile/persoană/an.

Auchan România a implementat acest program de colectare a obiectelor de îmbrăcăminte și încălțăminte în 8 dintre orașele în care este prezent. Astfel, retailerul a amenajat în parcările hipermarketurilor Auchan din vestul țării containere speciale în care clienții sunt invitați să doneze articole pe care nu le mai poartă. După o atentă sortare și igienizare, acestea sunt direcționate fie către pre-reciclare, fie donate către comunități din medii vulnerabile.

Acest program de colectare a demarat în luna octombrie 2020 și se desfășoară, în prezent, în 8 orașe din zona de vest a țării, în care sunt prezente hipermarketuri Auchan, respectiv Timișoara, Cluj, Oradea, Satu Mare, Baia Mare, Târgu Mureș, Brașov și Sibiu.

Prin intermediul acestui program, clienții Auchan sunt invitați să doneze în containerele special amenajate haine și încălțăminte pe care nu le mai folosesc. Partenerul companiei în acest proiect, Crucea Roșie, primește articolele vestimentare și încălțămintea, după ce acestea au fost sortate și igienizate, pentru donare. Textilele și încălțămintea care au un grad ridicat de degradare și care sunt considerate a fi un deșeu textil intră într-un proces de pre-reciclare.

Doar 1% din textilele la nivel global se reciclează. Acest proiect are două obiective majore: pre-reciclarea textilelor care nu pot fi reutilizate ca atare și reintroducerea acestora în economia circulară ca materie primă, dar și solidaritatea prin susținerea comunităților din mediile vulnerabile, prin intermediul partenerilor de la Crucea Roșie Română. Asemenea și altor proiecte de sustenabilitate pe care Auchan le derulează, scopul nostru este acela de a diminua poluarea cu emisii de gaze cu efect de seră prin reducerea, refolosirea și reciclarea obiectelor vestimentare. Până în prezent, clienții au fost deschiși către inițiativa noastră și sperăm că numărul celor care se vor alătura în demersul nostru pentru un viitor mai sustenabil va crește.”, a declarat Corina Dospinoiu, Responsabil CSR Auchan Retail România.

Auchan a colectat 13 tone de textile în 5 luni

În primele cinci luni de la debutul programului, 13 tone de obiecte vestimentare și încălțăminte au fost colectate în containerele special amenajate din parcările hipermarketurilor Auchan, prezente momentan în 8 orașe. Auchan și-a propus atingerea nivelului standard al Europei de Vest de colectare a 3-4 kg de textile/persoană/an.

Auchan România are în portofoliu 33 de hipermarketuri Auchan, o rețea de 54 de magazine de proximitate MyAuchan, dintre care 45 în Stațiile Petrom, și 5 supermarketuri Auchan. Cu peste 280.000 m2 suprafaţa netă de vânzare, o cifră de afaceri cu taxe de peste 1,2 miliarde de Euro, Auchan propune celor circa 5 milioane de locuitori din orașele în care sunt prezente magazinele sale un comerţ modern.

Sursă foto: Shutterstock

Citeste si:
Magazinele nu vor fi închise în weekenduri. Marcel Ciolacu: Nu mai suntem în pandemie
Magazinele nu vor fi închise în weekenduri. Marcel Ciolacu: Nu mai suntem în pandemie

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  În 5 luni, Auchan a colectat 13 tone de haine și încălțăminte pentru reciclare și donații