Lectură de un minut

13 Mar 2018 - Știri și Noutăți

In 2017 Lidl a sustinut proiectele a 45 de organizatii non-guvernamentale

Abonează-te pe  

Retailerul Lidl a contribuit si in 2017 la dezvoltarea societatii si a sprijinit cu 2 milioane de euro proiecte implementate in 200 de comunitati din Romania. Astfel, 45 de organizatii non-guvernamentale au beneficiat de sprijinul companiei.

Pe langa campaniile de donatii de la casele de marcat, deja o parte integranta a programelor de CSR, Lidl a organizat in 2017 si doua campanii de cause-related marketing, programul Lidl Community Grant si a dezvoltat o serie de parteneriate pe termen lung, de pe urma carora au beneficiat 60.000 de persoane.

Pentru a contribui la dezvoltarea sistemului educational, Lidl a devenit in anul scolar 2017-2018, partener principal al organizatiei Teach for Romania, contribuind la pregatirea a 35 de cadre didactice, pentru a sustine peste 4.200 de elevi din comunitati dezavantajate.

O alta misiune de responsabilitate sociala din domeniul educatiei este dezvoltarea noii generatii de lideri. Astfel, Lidl sustine Academia de Leadership si Management Scolar, in cadrul careia 30 de directori de scoli participa la un program intensiv de dezvoltare a competentelor de management.

Retail jobs

Prin campania derulata la casele de marcat, Lidl a sustinut demersurile Greenpeace Romania de a proteja padurile virgine, contribuind la realizarea primului catalog al padurilor virgine din tara. Iar prin sustinerea proiectului „Plantam fapte bune in Romania”, Lidl s-a alaturat initiativei nationale de impadurire. Mai mult, compania a venit in sprijinul proiectului “Padurea cu legume”, un proiect de dezvoltare comunitara prin intermediul unei ferme educationale care aplica principiile agriculturii ecologice.

In seria parteneriatelor pe termen lung se inscrie si cel cu SMURD, prin care au fost achizitionate patru motociclete de interventie urbana pentru judetele Cluj si Constanta, complet dotate pentru a acorda ajutor calificat, in situatii de urgenta.

Printre organizatiile sustinute se mai numara: Asociatia De-a Arhitectura, Asociatia Ecostuff, Asociatia Ecouri Verzi, Asociatia Mioritics, ARDOR, Asociatia Slow Food Turda, EFDEN – Asociatia Solar Decathlon, Asociatia Step by Step, Fundatia Leaders, Fundatia Noi Orizonturi, Organizatia Nationala Cercetasii Romaniei, World Wide Fund for Nature (WWF), UNICEF.

Citeste si:
Lidl deschide încă două magazine în România
Lidl deschide încă două magazine în România

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  In 2017 Lidl a sustinut proiectele a 45 de organizatii non-guvernamentale