Lectură de 2 minute

02 Mar 2023 - Știri și Noutăți

Împăcare secretă între Kanye West și Adidas. Compania și rapperul încheiaseră colaborarea în urma unor declarații rasiste și antisemite 

Mădălina Dinu

Abonează-te pe  

La câteva luni de la încheierea colaborării, Adidas pare să se fi împăcat în secret cu, rapperul Kanye West. În cele din urmă, a fost încheiat un nou acord pentru a vinde stocurile rămase de Yeezy, încălțămintea creată de cântărețul american. 

 

Sursa foto: Noah Boisclair / Unsplash

Despărțirea dintre Adidas și Ye (Kanye West), la sfârșitul anului trecut, a fost foarte costisitoare pentru ambele părți. După declarațiile rasiste și antisemite ale rapperului, compania l-a concediat. Imediat după aceea, Ye a coborât de pe lista miliardarilor Forbes: linia de produse Yeezy era, la acel moment, un succes uriaș, în special din punct de vedere financiar, scrie Retaildetail.eu.

Aparent, Adidas a fost nevoit să-și regândească decizia, întrucât ruptura ar putea costa brandul peste un miliard de dolari. Prețul acțiunilor și ratingul de credit al mărcii de încălțăminte sportivă s-au prăbușit brusc.

Se pare că s-a găsit, în prezent, o soluție de compromis. Nu vor exista noi colaborări între companie și cântăreț, dar produsele Yeezy rămase în stoc vor fi puse în continuare în vânzare. Diferite instituții media relatează că Adidas va avea permisiunea de a continua să lanseze și să promoveze modelele existente, dar colecția Yeezy nu va mai fi fabricată pe viitor.

Conform rapoartelor, ar fi rămas un stoc de aproximativ 500 de milioane de dolari, pe care marca îl poate monetiza în acest fel. Tranzacția ar salva, de asemenea, Adidas de pierderile preconizate pentru acest an financiar.

Cu toate acestea, este posibil ca firma să ajungă într-o situație dificilă: pentru reputația mărcii, pe de o parte, este mai bine să se debaraseze de stocurile rămase cât mai discret și mai neobservat posibil, dar, pe de altă parte, adidașii în „ediție limitată” ar putea deveni obiecte de colecție foarte căutate (și scumpe).

Adidas este designer și dezvoltator global de încălțăminte, îmbrăcăminte și accesorii pentru sport și viața de zi cu zi. Cu sediul central în Herzogenaurach, Germania, compania are peste 61.000 de angajați pe tot globul și a generat vânzări de 21,2 miliarde euro în 2021.

Citeste si:
Adidas înregistrează cele mai slabe rezultate financiare din ultimii 30 de ani
Adidas înregistrează cele mai slabe rezultate financiare din ultimii 30 de ani
Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Împăcare secretă între Kanye West și Adidas. Compania și rapperul încheiaseră colaborarea în urma unor declarații rasiste și antisemite