Lectură de un minut

09 Mai 2022 - Știri și Noutăți

Ikea va plăti până în august angajații din Rusia, deși magazinele sunt închise

Anca Olteanu

Abonează-te pe  

Ingka Group, proprietarul lanțului de magazine Ikea, a extins cu trei luni, până în august, perioada până la care va plăti cei 12.000 de angajați din Rusia și ar putea să plătească salariile și după acea perioadă, a declarat managerul de retail al Ingka, Tolga Oncu, pentru Reuters.

Compania a închis magazinele din Rusia, din cauza problemelor de aprovizionare și a dificultăților comerciale după invazia Rusiei în Ucraina. Rusia a amenințat, însă, că va naționaliza afacerile străine care și-au închis operațiunile pe plan local.

Ikea are 17 magazine în Rusia, un centru de distribuție și trei fabrici, unde lucrează 2.500 de oameni. Rusia este a zecea cea mai mare piață pentru Ikea, cu vânzări de 1,6 miliarde de euro, 4% din totalul retailului.

Recent, Ikea a transmis că își va majora prețurile produselor cu 9% în medie, anul acesta, din cauza problemelor din lanțul de aprovizionare și transport.

Grupul Ingka (Ingka Holding B.V. și entitățile sale controlate) este unul dintre cele 12 grupuri diferite de companii care deține și operează Ikea în baza unor acorduri de franciză cu Inter IKEA Systems B.V. Ingka Group are trei domenii de activitate: Ikea retail, Ingka Investments și Ingka Centres. Grupul Ingka este partener în sistemul de franciză Ikea, operând 374 magazine Ikea în 30 de țări. Aceste magazine au avut 839 de milioane de vizite în timpul anului financiar 2019 și 2,6 miliarde de vizite pe platforma www.Ikea.com.

Sursa foto: Shutterstock

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Ikea va plăti până în august angajații din Rusia, deși magazinele sunt închise