Lectură de 2 minute

25 Nov 2021 - Știri și Noutăți

Ikea va interzice toate ambalajele din plastic până în 2028

Roxana Vasile

Abonează-te pe  

Ca parte a obiectivului de a reduce impactul asupra mediului și de a avea o economie circulară până în 2030, retailerul suedez de mobilă Ikea lucrează la înlocuirea ambalajelor sale care încă mai sunt făcute din plastic, scrie Retail Detail.

Eliminarea treptată a plasticului va fi implementată în anii care urmează. Până în 2025, toate produsele noi de la Ikea vor fi ambalate fără a fi folosit plastic și trei ani mai târziu vor fi înlocuite și ambalajele produselor deja existente. Retailerul va face excepție pentru câteva produse din categoria alimentară, unde plasticul este necesar pentru a menține calitatea și siguranța alimentelor.

Hârtia va fi folosită pentru o mare parte din noile ambalaje, dar retailerul încă caută și explorează surse opționale de ambalare.

,,Hârtia este un material foarte bun deoarece provine din surse regenerabile și are capacități circulare puternice'', spune Maja Kjellberg, lider în dezvoltarea ambalajelor la Ikea.

În fiecare an, furnizorul suedez a cheltuit peste un miliard de euro pe aproximativ 920.000 de tone de material de ambalare, din care mare parte este deja din hârtie. Polistirenul folosit în ambalajele de mobilă din carton plat a fost înlocuit de tuburi de carton și alte materiale din hârtie timp de câțiva ani. În acest moment, 10% din ambalaje sunt încă din plastic.

,,Schimbarea ambalajelor din plastic va fi indubitabil o sarcină provocatoare în următorii ani. Cu această mișcare, sperăm să stimulăm inovația în ambalaj și să avem un impact pozitiv în această industrie'', a conchis Maja Kjellberg.

Grupul Ingka (Ingka Holding B.V. și entitățile sale controlate) este unul dintre cele 12 grupuri diferite de companii care deține și operează Ikea în baza unor acorduri de franciză cu Inter IKEA Systems B.V. Ingka Group are trei domenii de activitate: Ikea retail, Ingka Investments și Ingka Centres. Grupul Ingka este partener în sistemul de franciză Ikea, operând 374 magazine Ikea în 30 de țări. Aceste magazine au avut 839 de milioane de vizite în timpul anului financiar 2019 și 2,6 miliarde de vizite pe platforma www.Ikea.com.

Citeste si:
Britanicii de la DS Smith, care dețin două fabrici în România, preluați de o firmă americană pentru 6,79 miliarde de dolari în acțiuni
Britanicii de la DS Smith, care dețin două fabrici în România, preluați de o firmă americană pentru 6,79 miliarde de dolari în acțiuni
Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Ikea va interzice toate ambalajele din plastic până în 2028