Lectură de un minut

29 Nov 2018 - Știri și Noutăți

Cum isi sprijina IKEA angajatii care au copii mici

Abonează-te pe  

IKEA introduce un nou beneficiu pentru a veni in sprijinul angajatilor sai care au devenit recent parinti, aratandu-le astfel ca IKEA apreciaza echilibrul dintre viata personala si cea profesionala. Toti angajatii IKEA Romania care au devenit tati pot beneficia de o luna platita de concediu paternal pentru a sta acasa cu copilul, de indata ce partenerele se intorc la munca.

Pe parcursul acestei luni, pe care o pot lua o singura data, tatii vor primi salariul integral. Este un beneficiu suplimentar oferit de IKEA Romania angajatilor sai, in completarea a ceea ce ofera statul prin lege. Aceasta decizie face parte din abordarea mai ampla a organizatiei IKEA SEE de promovare a egalitatii de gen in societate si de a arata angajatilor sai ca ii apreciaza atat in rolul pe care il au la locul de munca, cat si in cel de acasa.

Timpul petrecut alaturi de familiile noastre este important pentru a crea un echilibru intre activitatea de la locul de munca si viata personala si ne face angajatii mai multumiti. Stim ca acest lucru este si mai important pentru angajatii nostri care au copii mici. Vrem sa ii sprijinim in noile lor roluri. In acelasi timp, suntem constienti ca in mai mult de 95% din cazurile din Romania, mamele sunt cele care isi iau concediul de crestere a copilului, de cele mai multe ori decizia fiind luata din considerente financiare astfel incat familiei sa ii fie mai bine. Ca o companie dedicata egalitatii de sanse, prin aceasta luna de concediu paternal platit vrem sa incurajam o implicare egala din partea tatilor in cresterea copiilor de la o varsta frageda”, a spus Georgiana Stancu, HR Manager IKEA Romania.

IKEA considera ca acest concediu platit pentru tati aduce beneficii multiple pentru o societate echilibrata si o afacere ca atare. In acest fel, IKEA isi doreste sa sporeasca intelegerea angajatilor cu privire la importanta diviziunii muncii acasa si sa faciliteze reintoarcerea partenerelor la locul de munca, in timp ce angajatii de sex masculin vor fi si mai motivati atunci cand se reintorc la serviciu dupa o luna de concediu.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Cum isi sprijina IKEA angajatii care au copii mici