Lectură de 3 minute

29 Mar 2023 - Știri și Noutăți

IKEA și Little Sun lansează o colecție de lămpi solare de tip LED

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

IKEA și Little Sun lansează colecția SAMMANLÄNKAD, care cuprinde două lămpi solare tip LED, ideale pentru iluminat prin captarea energiei naturale. Această colaborare explorează modul în care designul pieselor de mobilier poate inspira cât mai multe persoane în utilizarea energiei solare și demonstra nevoia de folosire a unor soluții alternative de energie. Cele două produse vor fi disponibile începând cu luna aprilie 2023, în mai multe piețe în care IKEA activează.

Sursa foto: IKEA

Little Sun este o organizație dedicată îmbunătățirii accesului la energie solară pentru cât mai mulți oameni din comunitățile care nu au acces la electricitate, în special cei din regiunea Subsahariană a Africii. Aceasta a fost fondată de Olafur Eliasson, artist de renume mondial, și inginerul Frederik Ottesen.
Colaborarea dintre Little Sun și IKEA oferă obiecte de design estetice și utile care folosesc energia solară.

Colecția SAMMANLÄNKAD a fost creată pentru a oferi o experiență de utilizare a energiei solare în contextul vieții de acasă, subliniindu-i potențialul ca sursă alternativă de energie pentru alimentarea obiectelor utilizate zi de zi.

Designul lămpii de masă SAMMANLÄNKAD este inspirat de soare și de mișcarea Pământului în jurul acestuia. Sursa de lumină are forma unei jumătăți de sferă, pusă în valoare prin reflexia unei oglinzi, pentru a crea un soare strălucitor. Cadrul metalic al lămpii susține sursa de lumină și este reglabil, permițând o utilizare versatilă, fie ca lampă suspendată, fie ca lampă de masă. În același timp, sursa de lumină poate fi îndepărtată de pe suport pentru a fi utilizată ca lanternă.

Totodată, lampa portabilă de dimensiuni mai mici este foarte practică pentru spațiile exterioare. Fiind prevăzută cu o curea galbenă, aceasta poate fi ținută sau agățată la fereastră, sau de un rucsac, pentru a se încărca în timpul zilei.

Citeste si:
Venituri de peste 300 de milioane de euro pentru Jumbo, în 2023. Care sunt planurile pentru 2024
Venituri de peste 300 de milioane de euro pentru Jumbo, în 2023. Care sunt planurile pentru 2024

Ambele lămpi sunt echipate cu panouri solare și baterii reîncărcabile. Atunci când nu este încărcată prin energie solară, lampa de masă poate fi încărcată și la priză, folosind porturile USB-A și USB-C. Cu bateriile complet încărcate, lampa poate fi utilizată și pentru a încărca bateria telefonului mobil.

Înființată în 2012 de către artistul Olafur Eliasson și inginerul Frederik Ottesen, Little Sun este o organizație care acționează pentru a furniza energie curată și accesibilă în Africa și pentru a inspira oamenii să ia măsuri împotriva schimbărilor climatice la nivel global. Little Sun distribuie instrumente energetice, proiectează și implementează programe de energie regenerabilă și conduce campanii de implicare a cetățenilor la nivel global; colaborează cu experți în energia solară, creativi, companii, guverne, comunități și organizații non-profit pentru a realiza accesul universal la energie curată. Până în prezent, organizația a ajutat la furnizarea de energie curată și lumină pentru 4,6 milioane de persoane din Africa Subsahariană care altfel nu ar avea acces la ea.

IKEA oferă mobilier de înaltă calitate, bine proiectat, funcțional și accesibil, produs cu grijă față de oameni și mediu. Sub brandul IKEA activează mai multe companii cu proprietari diferiți, toate împărtășind aceeași viziune: crearea unei vieți de zi cu zi mai bune pentru cât mai mulți oameni. IKEA a fost fondată în Suedia în 1943. Activitățile de vânzare IKEA sunt operate printr-un sistem de franciză cu francizați care sunt autorizați să comercializeze și să vândă gama de produse IKEA în anumite teritorii geografice. Inter IKEA Systems B.V. este deținătorul conceptului IKEA și francizorul IKEA la nivel mondial, care atribuie, de asemenea, diferitelor companii IKEA sarcina de a dezvolta oferta de produse, de a furniza produse și de a oferi soluții de comunicare. În prezent, 12 grupuri distincte de companii au dreptul de a deține și de a opera canalele de vânzări IKEA în baza unor acorduri de franciză încheiate cu Inter IKEA Systems B.V. Grupul Inter IKEA include afacerile conexe Inter IKEA Systems B.V., IKEA Suedia AB, IKEA Supply AG și IKEA Industry AB. Inter IKEA Holding B.V. este compania care deține grupul Inter IKEA.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  IKEA și Little Sun lansează o colecție de lămpi solare de tip LED