Lectură de un minut

07 Aug 2023 - Știri și Noutăți

IKEA lansează varianta vegetală a faimosului hotdog. Ce ingrediente conține noul produs

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

Hotdogul IKEA este foarte apreciat de clienți după o sesiune de cumpărături, de mai bine de 40 de ani. Acum, IKEA dezvoltă o nouă versiune a hotdogului emblematic într-o manieră modernă. Cu un gust și o textură deosebite, hotdogul vegetal este cel mai recent și inovator produs pe bază de plante de la IKEA.

 

Sursa foto: Ikea

„Vrem să oferim mai multe alternative pe bază de plante, cu impact redus asupra mediului. Alimentele vegetale generează o amprentă de carbon mai mică față de opțiunile de origine animală.", spune Helene von Reis, Food Manager, IKEA Suedia.

Una dintre provocările întâlnite în procesul de dezvoltare al hotdogului pe bază de plante a fost redarea texturii specifice hotdogului clasic de la IKEA. În cazul hotdogilor clasici, carnea este învelită de obicei într-o membrană specifică care pocnește atunci când este mușcat. Hotdogul vegetal reușește să imite experiența senzorială a mușcăturii dintr-un hotdog obișnuit pe bază de carne.

Hotdogul pe bază de plante are un gust echilibrat, conținând proteine din orez, ceapă, măr, sare, piper și aromă de fum, astfel încât hotdogul vegetal are o aromă specifică de cârnați.

Hotdogul pe bază de plante este lansat în magazinele IKEA din România începând cu această lună - august 2023.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  IKEA lansează varianta vegetală a faimosului hotdog. Ce ingrediente conține noul produs