Lectură de 2 minute

18 Sep 2020 - Știri și Noutăți

Ikea își deschide magazin cu mobilă second-hand în Suedia

Angela Alexandru

Abonează-te pe  

Ikea își va deschide propriul magazin de mobilă second-hand în țara sa de origine, Suedia. Retailerul își extinde, astfel, angajamentul față de conceptul de “economie circulară”, iar noul magazin va servi ambițiilor în ceea ce privește sustenabilitatea.

Mai exact, retailerul dorește să se angajeze într-un model de producție care înseamnă reutilizare, partajare, renovare, reciclare si reutilizare a materialelor și produselor cât mai mult, totul pentru a proteja resursele locale si mediul, scrie Retail Detail.

Magazinul va fi deschis în centrul comercial ReTuna din Eskilstuna. Cu o suprafață de 5000 de metri pătrați, complexul este primul mall ce vinde doar marfă second hand, încă din 2005.

Aici se va stoca mobilierul uzat Ikea adus înapoi de clienți, fie reparat și recondiționat, oferind mobilierului vechi Ikea o a doua șansă în loc să ajungă la stațiile de reciclare sau la depozitul de deșeuri.

Ikea investește în sustenabilitate

Noul punct de vânzare este programat să fie lansat până la sfârșitul acestui an, lansarea fiind planificată ca parte din strategia Ikea de a deveni o afacere complet circulară până în 2030.

Până atunci, compania vrea să reducă impactul său asupra climei cu 70% Grupul suedez își dorește să devină o afacere prietenoasă cu mediul, astfel că își propune să utilizeze numai materiale regenerabile sau reciclate.

Anul trecut, gigantul de mobilier pentru casă a lansat un program pilot de tip abonament în unele regiuni de piață, permițând clienților să închirieze mobilier de casă și să o returneze ulterior. Lanțul de magazine își dorește și să încurajeze clienții să revândă vechiul mobilier.

Primul centru comercial pentru obiecte second hand

Centrul comercial dedicat obiectelor second hand ReTuna se află în orașul muncitoresc Eskilstuna, situat la o oră de mers cu trenul de capitala Stockholm. ReTuna are o suprafță de 5.000 de metri pătrați, este deținut de municipalitate și a oferit locuri de muncă pentru aproape 60 de persoane.

Citeste si:
Reacția IKEA la acuzațiile Greenpeace: Suntem în dezacord complet față de modul în care IKEA este reprezentată în acest studiu
Reacția IKEA la acuzațiile Greenpeace: Suntem în dezacord complet față de modul în care IKEA este reprezentată în acest studiu

Orașul este practic imaginea unei localităţi care s-a orientat spre ecologie în anii 1990 pentru a se reinventa. "Suntem un oraş industrial tradiţional, am cunoscut dificultăţi şi a trebuit să găsim un mijloc de a consolida încrederea şi de a ne asuma responsabilităţi pentru a face din Eskilstuna o localitate industrială modernă", a explicat primarul social-democrat, Jimmy Jansson.

Aici găsești mai multe informații și vezi cum arată primul centru comercial de obiecte second-hand din lume, unde IKEA urmează să-și deschidă magazin.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Ikea își deschide magazin cu mobilă second-hand în Suedia