Lectură de un minut

08 Mar 2018 - Știri și Noutăți

IKEA Group sustine egalitatea de sanse la locul de munca

Abonează-te pe  

IKEA Romania sarbatoreste Ziua Internationala a Drepturilor Femeii prin sustinerea eforturilor de a construi o lume incluziva si egala. In cadrul unei dezbateri care s-a desfasurat sub conceptul „Egalitatea este mai buna pentru toata lumea” s-a scos in lumina egalitatea de gen, ca obiectiv ce poate influenta in bine practicile de business si societatea in ansamblul ei.

 

 

Potrivit unui studiu realizat de IKEA in regiunea South-East Europe in orasele Bucuresti, Zagreb si Belgrad, romanii sunt cei mai optimisti in ceea ce priveste egalitatea de gen. 56% dintre respondentii romani cred ca femeile si barbatii au sanse egale de angajare, 50% cred ca femeile si barbatii primesc remuneratie egala pentru aceeasi munca si 47.5% cred ca femeile si barbatii au oportunitati egale de avansare in cariera. In ansamblu, barbatii sunt mai optimisti decat femeile in legatura cu acest subiect.

Ana Teresa Fernandes, Deputy Public Affairs Manager IKEA Group a declarat:„A fost o onoare sa ne aflam astazi la aceeasi masa cu oameni care cred cu tarie in importanta egalitatii de gen si ne-am bucurat sa vedem obiective comune si determinare. La IKEA spunem intotdeauna ca mai avem multe de facut, asa ca Forumul Egalitatii de gen a reprezentat o oportunitate de invatare si o discutie constructiva alaturi de autoritati, ONG-uri si companii. La nivel de IKEA Group, ne-am propus obiective clare pentru a ajunge de la un echilibru perfect de gen pana in 2020. Ne dorim sa avem 50% femei si 50% barbati angajati la toate nivelurile de management si in toate functiile, sa oferim sanse egale in orice situatie, precum si remuneratie egala pentru femei si barbati in functii similare. In calitate de companie cu valori umaniste, ne dorim sa cream un mediu de lucru incluziv si sa aducem schimbari pozitive in toate ariile business-ului nostru, precum si in societate. Suntem mandri si motivati sa devenim modele demne de urmat in crearea unui mediu de lucru bun pentru toata lumea.”

*Studiu realizat de IKEA SEE in parteneriat cu Ipsos pe un esantion de 600 de respondenti din Bucuresti si imprejurimi.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  IKEA Group sustine egalitatea de sanse la locul de munca