Lectură de un minut

10 Oct 2017 - Știri și Noutăți

IKEA Group raporteaza vanzari anuale din retail de 34,1 miliarde euro la nivel global

Abonează-te pe  

Pentru anul financiar 2017 (1 septembrie 2016 – 31 august 2017), IKEA Group anunta intr-un raport vanzari totale de 34,1 miliarde euro in comparatie cu de 32,9 miliarde de euro fata de 2016 pentru segmentul de retail. Astfel, ajustate la impactul cursului valutar, vanzarile din segmentul de retail companiei au crescut cu 3,8% in cursul anului financiar 2017.

IKEA Group, cel mai mare retailer din sistemul de franciza IKEA, detine si opereaza 355 de magazine IKEA in 29 de tari.

Vom folosi situatia noastra financiara stabila pentru a investi cu scopul de a intampina si mai bine nevoile clientilor nostri. Mi-am petrecut prima luna in calitate de CEO al companiei vizitand magazinele noastre din mai multe tari, pentru a asculta si a invata de la colegi si clienti. Acum sunt si mai convins ca suntem pe calea cea buna pentru a deveni complet accesibili clientilor nostri,” a declarat Jesper Brodin, Presedinte si CEO al IKEA Group - foto stanga.

In 2016 IKEA Group a continuat sa imbunatateasca oferta pentru clienti prin implementare unor noi formate de magazine, intervale de livrare mai scurte si solutii de distributie imbunatatite (exemplu: achizitia recenta de catre IKEA Group a TaskRabbit, o platforma de servicii la cerere, care ofera clientilor servicii mai flexibile si mai accesibile.

IKEA Group continua sa investeasca in crearea unui impact pozitiv asupra mediului inconjurator. Investitiile recente din Franta, Canada si Lituania au dus la atingerea unui numar total de 415 turbine eoliene. Acest lucru inseamna ca IKEA Group detine acum un numar mai mare de turbine eoliene fata de cel de magazine si se apropie de obiectivul sau de a deveni independent din punct de vedere energetic prin producerea unei cantitati de energie regenerabila egala cu cea consumata prin operatiunile sale, pana in 2020.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  IKEA Group raporteaza vanzari anuale din retail de 34,1 miliarde euro la nivel global