Lectură de 2 minute

09 Jun 2021 - Știri și Noutăți

Ikea va construi un magazin sustenabil în Copenhaga, cu grădină pe acoperiș și copaci

Roxana Vasile

Abonează-te pe  

Ikea va deschide în 2023 un magazin sustenabil în Copenhaga, cu o grădină publică pe acoperiș, un spațiu de 250 de metri pătrați de copaci, 1.450 metri pătrați de panouri solare și locuri de parcare pentru peste 760 de biciclete.

Retailerul va deschide un nou magazin în Copenhaga în 2023, care va răspunde cerințelor capitalei daneze și viziunii ecologice asupra orașului. Retailerul se va adapta mișcării sustenabile, atât în ceea ce privește conceptul său, cât și în abordarea culturală, scrie Retail Detail.

Ikea va avea o grădină pe acoperiș

Aproape jumătate dintre locuitorii orașului merg cu bicicleta spre locul de muncă și doar o treime au la dispoziție o mașină. Prin urmare, compania suedeză și-a propus să pună la dispoziția doritorilor o gamă ce cuprinde mai mult de 760 de biciclete cu livrarea în aceeași zi. Mai mult, clienții vor putea să ia imediat acasă articolele mai mici.

Jette Jorgensen, managerul de extindere al retailerului, a declarat că magazinul din centrul orașului nu va funcționa doar ca spațiu de vânzare cu amănuntul, ci va fi și spațiu de întâlnire pentru localnici.

„Localnicii pot, de asemenea, să bea o ceașcă de cafea acolo, să stea pe acoperiș sau să se întâlnească cu prietenii pentru cină”, au declarat reprezentanții grupului.

Noul magazin Ikea - design sustenabil

Noul magazin al retailerului va fi situat lângă cea mai apropiată gară, districtul Meatpacking și portul din interiorul orașului. Magazinul Ikea va avea și un restaurant, o cafenea și o grădină pe acoperiș, deschisă publicului. Acoperișul clădirii va servi și drept pasarelă care leagă partea de sud de centrul orașului.

Citeste si:
Joburi în retail, în străinătate: ce salarii sunt oferite în afara României
Joburi în retail, în străinătate: ce salarii sunt oferite în afara României

Mai mult, Ikea vrea să devină o companie cu o economie circulară până în 2030, astfel că noul magazin se încadrează în această perspectivă. Clădirea va avea certficarea BREEAM, una dintre cele mai cunoscute metode de evaluare a performanței ecologice a clădirilor și va încuraja folosirea energiei regenerabile cât mai mult posibil. Pentru ca acest lucru să fie realizabil, 250 de copaci vor fi plantați și 25% din fațada clădirii va fi aoperită cu verdeață. În plus, retailerul suedez de mobilă va furniza 1.450 mp de panouri solare.

ReIlea are a fost al 253-lea deschis în a 35-a ţară, pe 21 martie 2007. În luna iunie 2019, Ikea a inaugurat noul magazin de pe Bulevardul Theodor Pallady din Capitală, o investiţie de 90 de milioane de euro, care a creat 600 de noi locuri de muncă.

Sursa foto: Dorte Mandrup

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Ikea va construi un magazin sustenabil în Copenhaga, cu grădină pe acoperiș și copaci