Lectură de un minut

01 Feb 2019 - Știri și Noutăți

IKEA celebreaza mestesugul traditional prin lansarea colectiei VALGORANDE

Abonează-te pe  

VALGORANDE este o colectie noua, unica, realizata in colaborare cu artizani din intreaga lume, care inglobeaza traditia obiectelor realizate manual.

VALGORANDE este cea mai recenta colectie IKEA realizata de antreprenori sociali. Include accesorii unice din lemn si rachita, create de o retea de artizani din Mesteshukar ButiQ Romania si Doi Thung Thailanda in colaborare cu designerul IKEA Mikael Axelsson.

Prin formarea acestor parteneriate cu intreprinderi sociale la scara mica, cum ar fi Doi Tung si Mesteshukar ButiQ, IKEA co-creeaza colectii unice si ofera servicii, in timp ce sprijina intreprinderile sociale ce ofera mijloace de trai persoanelor care, in alte circumstante, fie ar avea acces limitat, fie nu ar avea acces la surse de venit.
Am vrut sa ne provocam atat pe noi cat si pe mestesugari si sa incercam sa producem modele unice. Principalul obiectiv si cea mai mare provocare a fost crearea de produse care sa aiba un echilibru adecvat intre artizanatul traditional si designul modern si care pot fi produse asa incat sa aiba un pret accesibil in magazin,” a precizat Mikael Axelsson, designer IKEA of Sweden.
VALGORANDE reprezinta imbinarea perfecta dintre modern si traditional. Toate obiectele din colectie sunt realizate manual, astfel ca niciunul nu arata la fel, insa rezultatul final este echilibrat si imbina in egala masura atat designul modern, cat si artizanatul traditional. In urma colaborarii dintre IKEA si Mesteshukar ButiQ au rezultat mai multe produse, iar in magazinul IKEA din Bucuresti vor fi disponibile, produse realizate manual:
  • un cos impletit de rachita
  • un facalet rotativ din lemn – ambele realizate manual

Pe langa articolele din realizate in Romania, colectia include si articole de ceramica si accesorii din materiale textile fabricate de intreprinderea sociala Doi Tung din Thailanda.

Colectia VALGORANDE va fi disponibila in magazinul IKEA Baneasa si online pe www.IKEA.com/ro incepand cu 1 februarie.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  IKEA celebreaza mestesugul traditional prin lansarea colectiei VALGORANDE