Lectură de un minut

24 Jan 2022 - Știri și Noutăți

Hugo Boss vrea să își extindă capacitatea de producție și va angaja peste o mie de persoane

Roxana Vasile

Abonează-te pe  

Casa de modă germană Hugo Boss își extinde capacitatea de producție mai aproape de baza sa de origine din Europa, pentru a-și reduce dependența de Asia de Sud-Est după criza logistică globală de anul trecut, scrie Retail Detail. În plus, retailerul de fashion vrea să își suplimenteze forța de muncă și să recruteze o mie de angajați suplimentari, ceea ce ar duce la o creștere a personalului cu o treime.

Criza a perturbat lanțul de aprovizionare al retailerului de fashion și a lăsat companiei probleme precum lipsuri, întârzieri și costuri de transport mai mari, a spus Daniel Grieder,CEO-ul companiei. Prin urmare, compania germană a început deja să își extindă fabrica din Izmir, Turcia.

Fabrica din Izmir, care datează din 1999, este deja cel mai mare loc de producție al Hugo Boss și a fost folosită în principal pentru îmbrăcămintea formală. Compania are spații de producție europene în Germania, Polonia și Italia, care reprezintă aproximativ o cincime din producția de îmbrăcăminte a companiei. O parte de 39% din îmbrăcăminte provine de la furnizori sau din apropierea Europei. Potrivit Hugo Boss, această proporție va crește și mai mult în următorii ani.

Prin relocarea producției, Grieder, noul CEO al companiei, vrea să devină mai puțin dependent de Asia de Sud-Est.

„Strategia noastră viitoare este să producem și mai multe articole de îmbrăcăminte aproape de piețele unde vor fi vândute'', a spus Daniel Grieder.

În ultimul an, compania de modă a alocat deja producția de salopete, îmbrăcăminte pentru femei și alte articole de îmbrăcăminte fabricii din Izmir. Grieder a spus că a avea propria fabrică aproape de Europa ar fi fost „un avantaj competitiv masiv” în ultimele luni.

Compania vrea să mute producția în fabrici din oraș în țările vestice și va începe producția finală de jeanși și articole din denim într-o fabrică mică din Los Angeles în primul trimestru al anului 2022.

Citeste si:
Magazinele nu vor fi închise în weekenduri. Marcel Ciolacu: Nu mai suntem în pandemie
Magazinele nu vor fi închise în weekenduri. Marcel Ciolacu: Nu mai suntem în pandemie
Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Hugo Boss vrea să își extindă capacitatea de producție și va angaja peste o mie de persoane