Lectură de 2 minute

12 Nov 2018 - Știri și Noutăți

HORNBACH retraieste istoria Marii Uniri alaturi de clientii sai

Abonează-te pe  

Cu ocazia Centenarului Marii Uniri din 1918, HORNBACH, unul dintre principalii retaileri locali de materiale de constructii si gradinarit, organizeaza, in fiecare magazin, actiuni dedicate acestui eveniment. In cadrul acestor manifestari, reprezentanti ai Asociatiei „6 Dorobanti“, echipati in uniforme si costume, vor amenaja un bivuac istorico-militar, care sa recreeze epoca Razboiului cel Mare.

Actiunile, care au debutat pe 28 octombrie in magazinul HORNBACH din Bucuresti - Berceni, vor continua in parcarea magazinelor in intervalul orar 10.00-16.00, astfel:

  • Bucuresti Militari (3 noiembrie)
  • Bucuresti - Balotesti (4 noiembrie)
  • Brasov (24 noiembrie)
  • Sibiu (25 noiembrie)
  • Timisoara (8 decembrie)
In cadrul manifestarilor, Asociatia «6 Dorobanti», o organizatie care promoveaza traditiile militare romanesti din epoca moderna (1830-1918), amenajeaza intr-un spatiu dedicat, un decor specific perioadei respective. Astfel, acompaniati de marsuri si melodii de epoca, reprezentantii asociatiei vor simula o serie de activitati pe care soldatii obisnuiau sa le execute in timpul unei stationari temporare“, a declarat Mugurel-Horia Rusu, Directorul General al HORNBACH Romania.
Ceremonia de deschidere a fiecarei actiuni incepe la ora 10.00, cu raportul comandantului, in prezenta detasamentului istoric cu efectivul complet, echipat in uniforme reflectand toate trupele care au luptat in perioada 1916-1918 pe frontul romanesc: romani, francezi, rusi, austro-ungari, bulgari, germani si turci.
Ulterior, publicul interesat este invitat sa viziteze atelierele organizate in cadrul bivuacului istoric, unde vor fi prezentate uniformele si echipamentul fiecarei armate, centrul de recrutare (unde doritorii vor fi initiati in instructia de front, dupa regulamentul din 1909), punctul de prim-ajutor, biroul corespondentilor si oficiul postal de campanie.
Participantii activi la procesul de recrutare vor primi un certificat personalizat si datat, iar vizitatorii care vor servi drept pacienti ai centrului de prim-ajutor si triere a ranitilor vor primi „bilet de ranit“. La biroul corespondentilor si artistilor de razboi, copiii vor putea colora planse cu tipuri de ostasi din vremea Razboiului cel Mare, in timp ce la standul oficiului postal, cei interesati vor primi carti postale de epoca, la alegere. Aceste actiuni se vor desfasura permanent, pe intreaga durata a evenimentului.Ceremonia de servire a mesei, care va avea loc in jurul orei 12.00, cu toti participantii la bivuac, va fi urmata de o serie de patrulari la intrarea in magazin si in magazin, care vor culmina, la ora 16.00, cu un moment comemorativ de omagiere a ostasilor cazuti in luptele pentru faurirea Romaniei Mari.
Fiecare actiune se va incheia cu o ceremonie prin care se va pastra un moment de reculegere in memoria ostasilor cazuti pe campurile de lupta, urmata de coborarea drapelului de pe catarg.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  HORNBACH retraieste istoria Marii Uniri alaturi de clientii sai