Lectură de 2 minute

22 Apr 2024 - Știri și Noutăți

Hornbach caută angajati: ce salarii pune la bătaie retailerul  

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

Hornbach România, unul dintre principalii retaileri locali de materiale de construcții și grădinărit, răspunde dinamicii pieței muncii printr-o strategie de dezvoltare a resurselor umane, ce include ajustări salariale și creșterea echipei la nivel național. 

Sursa foto: Shutterstock

Ce salarii oferă HORNBACH

  • Venit minim lunar de peste 4.000 lei net – remunerația de start pentru posturi de lucrător comercial/casier, ce include salariul net începând de la 3.100 lei și o multitudine de alte beneficii
  • Tichete de masă de până la 577,5 lei/lună, bani pentru transport - 160 lei/lună, 2 prime anuale fixe în valoare de 1.200 lei net fiecare, prime de performanță în funcție de rezultate – printre principalele beneficii pentru angajați

În acest moment, HORNBACH România are 1.235 de angajați. Cu aproape 91% dintre aceștia activând în magazine și 9% în cadrul sediului central. Cu o distribuție aproape egală de gen (52% bărbați, 48% femei) și o medie de vârstă de 39 ani, subliniind o cultură matură. Mai mult de atât, peste 21% dintre angajați sunt parte din companie de peste 10 ani, în timp ce alți 21% au o vechime cuprinsă între 5 și 10 ani. Restul, de 58%, au sub 5 ani în structura companiei.

Provocările pe zona de recrutare și de retenție a angajaților, cât și nevoia de mărire a echipei la nivel național au fost principalele motive ce au dus la noua strategie de salarizare a angajaților. Astfel, HORNBACH România își exprimă angajamentul față de membrii echipei locale prin acordarea unui pachet motivațional, oferind un salariu ce pornește de la 3.100 lei net pentru posturi de lucrător comercial și casier, dar care poate fi chiar și mai ridicat, acesta fiind completat de un set complex de beneficii.

În plus față de remunerație, compania oferă un pachet de beneficii extins. Printre acestea se numără tichete de masă de până la 577,5 lei/lună, bani pentru transport - 160 lei/lună, 2 prime anuale fixe în valoare de 1.200 lei net fiecare, prime de performanță în funcție de rezultate și multe altele.


Pentru anul în curs, compania are în plan să atragă 100 de noi angajați în echipă, în toate cele 9 magazine pe care le deține pe plan local, dar și în sediul central.

Grupul HORNBACH este un concern DIY independent, condus de o familie, sub egida HORNBACH Holding AG & Co. KGaA, care este listat la Bursa de Valori din Frankfurt și a generat vânzări nete de 6,3 miliarde de euro în anul financiar 2022/23 (data bilanțului: 28 februarie 2023).

În prezent, HORNBACH România deține 9 magazine fizice, în București Berceni, București Militari, București Balotești, Brașov, Timișoara, Sibiu, Oradea, Cluj-Napoca și Constanța, și magazinul online.

Citeste si:
Cifrele grupului HORNBACH în 2023: ce produse s-au vândut cel mai bine
Cifrele grupului HORNBACH în 2023: ce produse s-au vândut cel mai bine

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Hornbach caută angajati: ce salarii pune la bătaie retailerul