Lectură de 3 minute

22 Mai 2023 - Știri și Noutăți

Homplex, producătorul primului termostat smart din România, estimează venituri 41 milioane lei la finalul lui 2023

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

Homplex, companie antreprenorială românească, specializată în furnizarea de soluții pentru creșterea siguranței, confortului și eficienței energetice în mediul rezidențial și industrial, estimează că va încheia anul 2023 cu afaceri de 41 de milioane de lei, în creștere cu peste 26% față de anul anterior. Compania a devenit, în 2022, primul producător de termostate smart din România, soluție care vine să completeze portofoliul extins, de peste 1500 de produse, fie că sunt sub marca Homplex sau sunt importate. 
 

Sursa foto: Homplex

Fondată în 2013 de Bogdan și Tudor Panainte, Homplex a evoluat în zece ani, trecând de la a fi un simplu distribuitor de termostate și detectoare de gaz la a deveni un producător, furnizor și integrator de soluții smarthome și echipamente inovative pentru industriile de gaz și de apă. Compania a investit în ultimii cinci ani peste un million de euro pentru a dezvolta și a oferi pieței locale soluții inovatoare de control și eficiență energetică la prețuri accesibile și cu raport optim calitate-preț.

Bogdan Panainte va fi speaker în cadrul evenimentului Retail Logistics & FMCG. Dacă vreți să aflați mai multe detalii despre soluțiile pentru smart home, înscrieți-vă AICI.

Conceptul de smart home devine din ce în ce mai popular și în România. În ciuda climatului economic dificil, ne așteptăm ca, în 2023, acest trend să susțină o creștere a afacerilor până la 41 de milioane lei de la 32,5 milioane lei cât am înregistrat în 2022. Conform estimărilor noastre, termostatul smart construit de Homplex își va dubla vânzările în 2023, numărul românilor iinteresați de soluții smart home fiind în creștere accelerată.

Bogdan Panainte, CEO, cofondator Homplex

Termostatul inteligent Homplex NX1 este cea mai recentă inovație introdusă de companie pe piața românească, pornită de la o idee pe care cofondatorul Bogdan Panainte a discutat-o cu echipa sa, în 2018. Termostatul ambiental fabricat integral în România permite controlul de la distanță a temperaturii din locuință sau spații de birouri, prin intermediul aplicației mobile Homplex Smart Living și a unui smartphone. În ultimii zece ani, Homplex s-a remarcat prin mai multe soluții inovatoare introducând o suită de soluții inovatoare în industria energetică, precum și în domeniul gazului și al utilităților din România

Homplex are parteneriate cu marii distribuitori de gaze din România, dar și cu retailerii specializați home&deco astfel că 20% dintre produsele sale sunt destinate clienților industriali și 80% pieței rezidențiale. Centrarea pe nevoile clientului a fost principalul motor de dezvoltare al companiei, iar produsele inovatoare, lansate în premieră de companie în ultimii cinci ani, au permis o triplare a afacerilor.

Citeste si:
Polonezii de la LPP deschid al doilea depozit din România, dedicat comenzilor online
Polonezii de la LPP deschid al doilea depozit din România, dedicat comenzilor online

Homplex este o companie fondată în 2013 de antreprenorii Bogdan și Tudor Panainte. Compania a început cu un capital inițial de câteva sute de mii de euro iar în cei zece ani de activitate a creat și consolidat parteneriate cu furnizori de echipamente și soluții destinate industriei de gaz și apă. Compania are un portofoliu de peste 1500 de produse, import și produse proprii. Homplex distribuie produsele atât prin contracte directe cu marii operatori de gaze naturale cât și prin intermediari, retaileri specializați de home&deco. Compania acoperă cereri pe întreg teritoriul României.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Homplex, producătorul primului termostat smart din România, estimează venituri 41 milioane lei la finalul lui 2023