Lectură de 3 minute

22 Mai 2023 - Știri și Noutăți

Homplex, producătorul primului termostat smart din România, estimează venituri 41 milioane lei la finalul lui 2023

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

Homplex, companie antreprenorială românească, specializată în furnizarea de soluÈ›ii pentru creÈ™terea siguranÈ›ei, confortului È™i eficienÈ›ei energetice în mediul rezidenÈ›ial È™i industrial, estimează că va încheia anul 2023 cu afaceri de 41 de milioane de lei, în creÈ™tere cu peste 26% față de anul anterior. Compania a devenit, în 2022, primul producător de termostate smart din România, soluÈ›ie care vine să completeze portofoliul extins, de peste 1500 de produse, fie că sunt sub marca Homplex sau sunt importate. 
 

Sursa foto: Homplex

Fondată în 2013 de Bogdan È™i Tudor Panainte, Homplex a evoluat în zece ani, trecând de la a fi un simplu distribuitor de termostate È™i detectoare de gaz la a deveni un producător, furnizor È™i integrator de soluÈ›ii smarthome È™i echipamente inovative pentru industriile de gaz È™i de apă. Compania a investit în ultimii cinci ani peste un million de euro pentru a dezvolta È™i a oferi pieÈ›ei locale soluÈ›ii inovatoare de control È™i eficiență energetică la preÈ›uri accesibile È™i cu raport optim calitate-preÈ›.

Bogdan Panainte va fi speaker în cadrul evenimentului Retail Logistics & FMCG. Dacă vreÈ›i să aflaÈ›i mai multe detalii despre soluÈ›iile pentru smart home, înscrieÈ›i-vă AICI.

Conceptul de smart home devine din ce în ce mai popular È™i în România. În ciuda climatului economic dificil, ne aÈ™teptăm ca, în 2023, acest trend să susÈ›ină o creÈ™tere a afacerilor până la 41 de milioane lei de la 32,5 milioane lei cât am înregistrat în 2022. Conform estimărilor noastre, termostatul smart construit de Homplex îÈ™i va dubla vânzările în 2023, numărul românilor iinteresaÈ›i de soluÈ›ii smart home fiind în creÈ™tere accelerată.

Bogdan Panainte, CEO, cofondator Homplex

Termostatul inteligent Homplex NX1 este cea mai recentă inovaÈ›ie introdusă de companie pe piaÈ›a românească, pornită de la o idee pe care cofondatorul Bogdan Panainte a discutat-o cu echipa sa, în 2018. Termostatul ambiental fabricat integral în România permite controlul de la distanță a temperaturii din locuință sau spaÈ›ii de birouri, prin intermediul aplicaÈ›iei mobile Homplex Smart Living È™i a unui smartphone. În ultimii zece ani, Homplex s-a remarcat prin mai multe soluÈ›ii inovatoare introducând o suită de soluÈ›ii inovatoare în industria energetică, precum È™i în domeniul gazului È™i al utilităților din România

Homplex are parteneriate cu marii distribuitori de gaze din România, dar È™i cu retailerii specializaÈ›i home&deco astfel că 20% dintre produsele sale sunt destinate clienÈ›ilor industriali È™i 80% pieÈ›ei rezidenÈ›iale. Centrarea pe nevoile clientului a fost principalul motor de dezvoltare al companiei, iar produsele inovatoare, lansate în premieră de companie în ultimii cinci ani, au permis o triplare a afacerilor.

Citeste si:
Brandul românesc MIZAR deschide un nou magazin
Brandul românesc MIZAR deschide un nou magazin

Homplex este o companie fondată în 2013 de antreprenorii Bogdan È™i Tudor Panainte. Compania a început cu un capital iniÈ›ial de câteva sute de mii de euro iar în cei zece ani de activitate a creat È™i consolidat parteneriate cu furnizori de echipamente È™i soluÈ›ii destinate industriei de gaz È™i apă. Compania are un portofoliu de peste 1500 de produse, import È™i produse proprii. Homplex distribuie produsele atât prin contracte directe cu marii operatori de gaze naturale cât È™i prin intermediari, retaileri specializaÈ›i de home&deco. Compania acoperă cereri pe întreg teritoriul României.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri È™i Noutăți /  Homplex, producătorul primului termostat smart din România, estimează venituri 41 milioane lei la finalul lui 2023