Lectură de un minut

19 Jul 2023 - Știri și Noutăți

Holcim și CON-A au contribuit la construcția noii unități de producție a grupului ifm de la Sibiu

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

Holcim și CON-A au contribuit la construcția noii unități de producție a grupului ifm de la Sibiu, prima unitate de producție sustenabilă certificată de Consiliul German pentru Construcții Sustenabile (DGNB) din România și prima construcție industrială din Sibiu care respectă standardele clădirilor verzi. 

Sursa foto: ifm

În cadrul proiectului, Holcim a furnizat betonul verde ECOPact, reducând cu 35% carbonul încorporat aferent betonului utilizat, comparativ cu betonul convențional, iar CON-A a coordonat execuția lucrării prin soluții inginerești care să contribuie la realizarea unei construcții durabile și sustenabile.

Cu o investiție de 43 mil. euro, la noua fabrică ifm de la Sibiu vor fi create peste 500 de noi locuri de muncă în primă fază, urmând ca pe parcursul următorilor ani să se dezvolte alte 3 module de producție.

Certificarea DGNB a clădirii a impus limite maxime de CO2 per mc de beton. În cadrul proiectului ifm Sibiu, Holcim a răspuns acestei cerințe furnizând Declarații de Mediu EPD de tip II pentru toate betoanele livrate în proiect, respectiv peste 4.000 mc de beton ECOPact, direct din stația de betoane Holcim din Sibiu.

Clădirea, care este deja funcțională, are o suprafață construită desfășurată de 12.500 mp pentru dezvoltarea și producția de senzori, controlere și sisteme pentru automatizări industriale și digitalizarea proceselor de producție.

Cu o cifră de afaceri de peste 1,45 mld. euro, Grupul ifm deține 1.170 de patente dezvoltate pentru automatizări tehnologice, peste 155.000 de clienți la nivel global și peste 8.750 de angajați în 180 de țări.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Holcim și CON-A au contribuit la construcția noii unități de producție a grupului ifm de la Sibiu