Lectură de un minut

03 Jan 2024 - Știri și Noutăți

Hershey, dat în judecată, pentru că imaginile de pe ambalaje nu corespund cu produsul în sine

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

Cynthia Kelly, cetățean american, a crezut că cumpără dovleci de ciocolată cu unt de arahide Reese, cu tematică de Halloween, cu o sculptură „drăguță” a gurii și a ochilor unui dovleac, așa cum se arată pe ambalajul produsului. Dar când a deschis-o, a fost îngrozită să constate că nu exista deloc dovleacul mult așteptat, așa că a intentat un proces împotrova Hershey. 

Sursa foto: Shutterstock.com

Cynthia Kelly a intentat un proces împotriva lui Hershey, producătorul Reese’s, susținând că compania a reprezentat în mod fals câteva dintre produsele sale cu tematică de sărbători pe ambalaje: Reese’s Peanut Butter Pumpkins, White Pumpkins, Pieces Pumpkins, Peanut Butter Ghost, White Ghost și altele, notează CNN.

Kelly „nu ar fi cumpărat produsul Reese’s Peanut Butter Pumpkins dacă ar fi știut că nu are sculpturile detaliate ale gurii și/sau ochilor, așa cum sunt ilustrate pe eticheta produsului”, a declarat aceasta, în proces.

Procesul, depus în instanța federală din Florida, solicită statutul de acțiune colectivă în numele „numărului consumatorilor [care] au fost păcăliți și induși în eroare de imaginile de pe ambalajul produselor”.

Hershey se alătură unei liste tot mai mari de mărci de produse alimentare date în judecată pentru publicitate falsă, inclusiv Taco Bell, Wendy’s, McDonald’s, Burger King și Arby’s. Aceste companii folosesc reclame care nu se potrivesc cu alimentele lor reale, susțin consumatorii.

Pentru ca un judecător sau un juriu să se alăture reclamanților în pretenții de publicitate falsă, avocații trebuie să argumenteze cu succes că reclamele ar păcăli un „consumator rezonabil”.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Hershey, dat în judecată, pentru că imaginile de pe ambalaje nu corespund cu produsul în sine