Lectură de un minut

08 Jun 2021 - Știri și Noutăți

Henkel, producătorul Perwoll, a procesat pentru 760 de tone de plastic, pe care le-a folosit în ambalajele produselor

Anca Olteanu

Abonează-te pe  

Henkel a procesat peste 760 de tone metrice de plastic în ultimii cinci ani, de la începutul parteneriatului cu Plastic Bank. Materialul reciclat a fost încorporat, din octombrie 2018, în ambalajele produselor sale, potrivit unui comunicat de presă.

Din 2018, Henkel a lansat produse cosmetice, detergenți și produse pentru îngrijirea locuinței cu ambalaje care cuprind până la 98% plastic reciclat.

Parteneriatul Henkel – Plastic Bank a început în Haiti cu 5 centre de colectare a plasticului, s-a extins în Egipt cu peste 400 centre de colectare și 1 miliard de sticle care urmează să fie colectate în termen de 5 ani, și noi centre de colectare a plasticului sunt construite în Haiti.

Populația locală poate returna deșeurile de plastic colectate și le poate schimba în bani, bunuri sau servicii. Deșeurile de plastic sunt sortate și prelucrate, iar apoi integrate în lanțurile valorice de reciclare ca social plastic, adică material care a fost verificat de Plastic Bank pentru a indica faptul că colectorii au primit un preț corect pentru deșeurile din plastic.

În România, Henkel a lansat capsulele de detergent Perwoll „All-in-1”, de trei ori mai compact și 100% solubil în apă, iar cutia în care sunt ambalate capsulele Perwoll este 100% reciclabilă și 50% din plastic reciclat.

Companie înființată în anul 1994, ca reprezentantă a Henkel Central Eastern Europe Austria, Henkel România are în prezent peste 500 angajați, și un portofoliu compus din peste 30 mărci, mii de produse de la detergenți și produse pentru îngrijirea locuinței, la produse cosmetice și de îngrijire personală, până la adezivi comerciali, profesionali și industriali și tehnologii. Henkel deține trei unități de producție în România (Pantelimon/ lângă București, Câmpia Turzii și Roznov).

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Henkel, producătorul Perwoll, a procesat pentru 760 de tone de plastic, pe care le-a folosit în ambalajele produselor