Lectură de 2 minute

20 Sep 2022 - Știri și Noutăți

Heineken închide fabrica din Constanța și va rămâne cu trei unități în România

Viorela Pitulice

Abonează-te pe  

Heineken România va închide fabrica din Constanța, termenul luat în calcul cu aproximație fiind septembrie 2023, urmând ca activitatea acesteia să fie transferată parțial în celorlalte trei unități din Craiova, Miercurea Ciuc și Ungheni.

 

„Suntem mândri de tradiția noastră în fabricarea berii din Constanța, însă fabrica a funcționat mult sub capacitate de câțiva ani. Este necesar să avem cea mai eficientă amprentă de producție pentru a asigura creșterea și investiții suplimentare, pe termen lung. Heineken România va transfera, în timp, elemente ale capacităților de producție și ambalare ale fabricii din Constanța către celelalte fabrici, din Craiova, Miercurea Ciuc și Ungheni”, se arată într-un comunicat al companiei.

Reprezentanții Heineken susțin că vor continua să investească în cele trei fabrici care vor produce în continuare, astfel încât să fie menținută poziția deținută în piață.

„Vom continua, de asemenea, să investim semnificativ în cele trei fabrici rămase, pentru a ne susține ambiția de creștere și dezvoltare durabilă, păstrând o prezență puternică pe piața românească și în comunitățile în care activăm”, se precizează în comunicat.

În ceea ce privește salariații fabricii de la Constanța, conducerea Heineken dă asigurări că aceștia vor fi sprijiniți pe durata tranziției.

”Cunoaștem impactul pe care această decizie îl are asupra colegilor noștri din Constanța, ale căror muncă și dăruire le respectăm și le apreciem profund. În acest moment, ne concentrăm să îi sprijinim pe colegii noștri în mod corespunzător pe durata acestei tranziții”, mai spun oficialii Heineken.

Despre Heineken

Heineken are un portofoliu de peste 300 de mărci de bere și cidru internaționale, regionale și locale. La nivel mondial, este prezent în peste 70 de țări, având peste 80.000 de angajați.

În România, Heineken oferă un portofoliu divers de mărci de bere și cidru, majoritatea fiind produse în cele patru fabrici locale (din Constanța, Craiova, Ungheni și Miercurea Ciuc). Compania are peste 1.100 de angajați și își asigură de la furnizori locali peste 70% din ingrediente.

Citeste si:
Laura Olaru, antreprenoarea care a pariat totul pe genți: Trebuie să fii un bun vânzător. Dacă nu există cumpărător, nu există nici Laura Olaru
Laura Olaru, antreprenoarea care a pariat totul pe genți: Trebuie să fii un bun vânzător. Dacă nu există cumpărător, nu există nici Laura Olaru

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Heineken închide fabrica din Constanța și va rămâne cu trei unități în România