Lectură de 2 minute

02 Jul 2021 - Știri și Noutăți

Heineken preia United Breweries Limited, cel mai mare producător de bere din India

Roxana Vasile

Abonează-te pe  

Heineken a anunțat că a preluat cel mai mare fabricant de bere din India, United Breweries Limited (UBL), consolidându-și poziția pe o piață cu potențial de creștere semnificativă a consumului de bere, potrivit ESM Magazine.

Într-o declarație pe site-ul său, producătorul olandez de bere Heineken a declarat că a cumpărat 39,6 milioane de acțiuni suplimentare în UBL pentru a-și ridica achiziția la 61,5%, în creștere față de cât deținea anterior, 46,5%.

Pe baza cumpărării cu 1.466 de rupii indiene, achiziția ar avea o valoare totală de 58,1 miliarde de rupii indiene, adică aproximativ 654,6 milioane de euro.

Compania United Breweries Limited (UBL) a fost deținută de omul de afaceri indian Vijay Mallya, pe care India vrea să îl extrădeze din Marea Britanie pentru împrumuturi contractate de la băncile indiene, în valoare de peste 1,4 milioane de euro.

Comisia pentru concurență din India a aprobat luni achiziția de capital suplimentar, propusă de Heineken. Heineken și-a construit în mod constant participația la UBL de la preluarea inițială de 37,5% prin achiziția din 2008 a Scottish & Newcastle.

Brokerii Jefferies au declarat că India, reprezentând 18% din populația globală, dar doar aproximativ 1% din volumul mondial de bere, reprezintă o oportunitate de creștere pe termen lung.

O reducere a decalajului dintre impozitul pe bere și băuturile spirtoase ar oferi un potențial semnificativ pentru piață de a crește de la consumul anual actual de bere de 1,6 litri pe cap de locuitor până la media globală de 24,4 litri. Heineken a anunțat recent că este în discuții pentru a cumpăra grupul Distel de vin și băuturi spirtoase din Africa de Sud.

Heineken este o companie producătoare de bere. Grupul are un portofoliu de peste 300 de mărci de bere și cidru internaționale, regionale și locale. Gama din România include diverse mărci de bere și cidru, majoritatea fiind produse în cele patru fabrici locale (din Constanța, Craiova, Târgu Mureș și Miercurea Ciuc).

Citeste si:
Heineken și Bodega, parteneriat pentru a transforma smartphone-urile în telefoane „plictisitoare”
Heineken și Bodega, parteneriat pentru a transforma smartphone-urile în telefoane „plictisitoare”

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Heineken preia United Breweries Limited, cel mai mare producător de bere din India