Lectură de 2 minute

03 Mar 2022 - Știri și Noutăți

H&M suspendă temporar toate canalele de vânzare din Rusia, iar grupul Inditex și Mango închid magazinele din Ucraina

Roxana Vasile

Abonează-te pe  

Retailerul internațional de fashion H&M se alătură companiilor care iau măsuri împotriva acțiunilor Rusiei cu privire la invazia în Ucraina. H&M a anunțat că suspendă temporar toate vânzările în Rusia și își exprimă îngrijorarea cu privire la modul în care va evolua situația, potrivit BBC. În plus, și retailerii Inditex și Mango reacționează și închid magazinele din Ucraina pentru a-și proteja angajații, scrie Lavanguardia.

H&M este cea mai recentă firmă care a oprit vânzările într-o reacție din ce în ce mai mare a companiilor împotriva a ceea ce prim-ministrul Marii Britanii a descris drept atacuri „barbare” ale Rusiei. Miercuri seara, 2 martie, site-ul web în limba engleză-rusă al H&M nu a fost disponibil pentru clienți pentru a plasa comenzi.

Nike a oprit și el vânzările online, iar unul dintre motivele oferite a fost faptul că nu poate asigura livrarea comenzilor, odată cu sancțiunile impuse Rusiei de europeni și americani.

Potrivit cifrelor furnziate recent, Rusia este a șasea cea mai mare piață a H&M, reprezentând aproximativ 4% din vânzările grupului în al patrulea trimestru al anului 2021.

Retailerul și-a extins recent prezența în Rusia inclusiv prin deschiderea de magazine sub alte mărci din portofoliul său, Weekday and & Other Stories. Retailerul are în prezent peste 150 de magazine în Rusia, conform raportului său anual din 2020, care vor fi acum închise din cauza conflictului. Compania a declarat că și magazinele din Ucraina au fost deja închise temporar, pentru ,,siguranța clienților și a colegilor''.

Retailerul Asos a anunțat miercuri, 2 martie, că nu va mai servi clienții din Rusia. Apple a întrerupt, de asemenea, toate vânzările de produse în Rusia.

Inditex și Mango închid magazinele din Ucraina

Companiile spaniole active în Ucraina, inclusiv firme de modă precum Inditex, Mango sau Tous, urmăresc evoluția războiului și unele dintre ele au decis să-și închidă deocamdată afacerile în țară pentru a evita riscurile și pentru siguranța angajaților, potrivit publicației Lavanguardia.

Citeste si:
Studiu: Cum ar proceda românii dacă supermarketurile și hypermarketurile ar fi închise în weekend?
Studiu: Cum ar proceda românii dacă supermarketurile și hypermarketurile ar fi închise în weekend?

Astfel, Inditex și-a închis cele 79 de magazine din Ucraina (11 Zara, 16 Pull & Bear, opt Massimo Dutti, 16 Bershka, 14 Stradivarius, nouă Oysho, patru Zara Home și unul Uterqüe) și a decis suspendarea comenzilor online în zonă. În plus, Inditex are 527 de magazine în Rusia, în privința cărora nu a luat încă măsuri.

De asemenea, Mango și-a închis cele 14 magazine, atât proprii, cât și în franciză, din țară cu scopul de a „asigura sănătatea și siguranța” echipelor și clienților săi. Retailerul de fashion are 130 de puncte de vânzare în Rusia, care vor rămâne deschise, precum și serviciul său de comerț electronic.

Rusia a început joi dimineață, 24 februarie, invazia Ucrainei pe mai multe flancuri. Au avut loc explozii pe întreg teritoriul Ucrainei, în Kiev, Odesa, Mariupol, Harkov, Nipru și Kramatorsk.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  H&M suspendă temporar toate canalele de vânzare din Rusia, iar grupul Inditex și Mango închid magazinele din Ucraina