Lectură de 2 minute

01 Mai 2021 - Știri și Noutăți

Retailerul H&M lansează serviciul de închiriat gratuit costume bărbaților care au nevoie de o ținută la interviuri

Angela Alexandru

Abonează-te pe  

Retailerul de fashion H&M lansează un nou serviciu inovator. Astfel, sub denumirea „One / Second / Suit”, gigantul de modă face posibilă închirierea gratuită de costume bărbaților. Inițiativa are drept scop, conform companiei suedeze, oferirea de ajutor tinerilor care își caută un loc de muncă.

Propunerea vine în ajutorul tinerilor care își doresc să facă o primă impresie notabilă la interviurile de angajare și au nevoie să îmbrace un costum cu care să fie prezentabili, scrie Retail Detail. Prin intermediul noului serviciu de închiriere, H&M dorește să sprijine bărbații care au nevoie de susținere în această privință și care nu dispun de un costum.

Clienții care doresc să beneficieze de acest serviciu pot împrumuta gratuit un costum prin intermediul campaniei One / Second / Suit. Costumul ales este livrat clientului, care va avea apoi 24 de ore timp pentru a-l returna. Cele două locații unde serviciul va fi testat inițial sunt Marea Britanie, unde a început să fie folosit deja de puțin timp, pentru ca acesta să devină disponibil ulterior și în Statele Unite.

H&M, angajamente pentru modă sustenabilă

Printre condițiile impuse de brand se numără faptul ca produsele să fie returnate în sacoșa în care au fost primite și apoi distribuite doar către o curățătorie agreată de retailer. Costumele vor fi disponibile în toate mărimile, făcând serviciul disponibil cât mai multor persoane.

Pe lângă aceasta, compania s-a angajat în diverse acțiuni de sustenabilitate. Doar anul trecut, a lansat Singular Society, un brand de modă bazat pe abonament, unde clienții interesați plătesc o taxă care le dă dreptul la o serie de achiziții pe lună. Recent, compania anunța că a deschis un magazin online cu haine second-hand pentru brandul COS, dar și lansarea Looop, o tehnologie de reciclare prin care hainele vechi sunt transformate în unele noi.

La nivel global H&M deține aproape 5.000 de magazine - anul trecut anunța închiderea câtorva sute, ca urmare a crizei din industria modei generată de pandemie. Cu primele magazine H&M din România inaugurate în primăvara anului 2011. retailerul deține o rețea de 56 de magazine si un shop online.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Retailerul H&M lansează serviciul de închiriat gratuit costume bărbaților care au nevoie de o ținută la interviuri